(VIDEO) Ford Mustang Shelby GT500 VS Tesla Model S Plaid: motoarele termice nu au pierdut lupta încă

28 Iulie 2021, 12:36
Denis Godorozea
Acum câteva săptămâni a fost dat startul livrărilor pentru cea mai performantă versiune Tesla Model S, numită Plaid. Constructorul sugerează că acesta ar fi cel mai rapid model de serie din lume şi mulţi sunt cei care vor să pună la îndoială această afirmaţie. Cel puţin, în materialul video de mai jos, un Ford Mustang Shelby GT500 modificat demonstrează că motoarele termice nu au pierdut încă lupta în faţa celor electrice în materie de performanţă.
Deşi nu este un model chiar de serie, acest Mustang modificat demonstrează încă o dată că motoarele termice pot concura şi chiar să obţină rezultate mai bune în materie de performanţă, avantajul fiind posibilităţile vaste de îmbunătăţiri şi creşteri de performanţă, pe când maşinile electrice nu beneficiază de asemenea atenţie din partea tunerilor, or nu oferă asemenea posibilităţi de modificări tehnice.
În clipul video de mai jos surprindem un Mustang Shelby GT500 modificat, cu benzinar V8 de 5.2 litri sub capotă, ce oferă peste 1,100 CP la activ. Tesla Model S Plaid în acest caz este un model 100% de serie, fără careva modificări, or până şi cei de la Tesla au renunţat la ideea lansării unei versiuni şi mai demenţiale, Plaid+, anunţate anterior. În aceste condiţii, Mustang-ul cu benzinar sub capotă reuşeşte să obţină câteva victorii în cursa de drag racing pe un sfert de milă, chiar dacă diferenţa dintre rezultatele finale obţinute de cele două maşini nu sunt într-atât de mari.
0
4,480
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!