Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Întâlnirea anului la grila de start, dar deocamdată virtual: Model S Plaid vs Taycan Turbo S

2 Iulie 2021 - 11:44
Denis Godorozea
Au trecut câteva zile din momentul debutului şi lansării comerciale a celui mai performant electromobil din gama Tesla, noul Model S Plaid. Americanii din start au anunţat că noul lor model este, de fapt, cel mai rapid automobil de serie din lume, iar entuziaştii au început a număra zilele până vor putea pune cap la cap noul Plaid cu cea mai performantă versiune a rivalului principal de la ora actuală, Porsche Taycan Turbo S.
Ei bine, această întâlnire a şi fost organizat de câţiva YouTuber-i, însă deocamdată doar într-un mod virtual, dacă-l putem numi aşa. Asta pentru că deocamdată nu au izbutit să aducă pe acelaşi traseu de curse ambele modele. Ei bine, caracteristicile dinamice pot fi comparate în cifre, în baza rezultatelor obţinute cel puţin în exerciţiile de acceleraţie de drag racing pe distanţa de un sfert de milă. Or, până şi recordurile pe cele mai renumite circuite de curse din lume sunt stabilite individual, fără vreo concurenţă directă în timp real.
Aşadar, autorii clipului video de mai jos au unit într-un material înregistrările exerciţiilor de acceleraţie executate de noua Tesla Model S Plaid şi cel mai performant Porsche Taycan Turbo S. Şansele nu sunt egale din start, însă, dacă e să ţinem cont de cifrele anunţate de producători pe cale oficială. În practică, însă, cifrele reale pot indica careva devieri. De altfel, în repriza 0-60 mph (0-97 km/h), Porsche Taycan Turbo S nu rămâne cu mult în urma Teslei, înregistrând un timp de 2.53 secunde, pe când Plaid are nevoie de 2.28 secunde pentru atingerea unei viteze similare. Mai semnificative sunt diferenţele la finalul cursei de 1/4 mile, pe care Plaid o parcurge în 9.3 secunde, Turbo S fiind cu o secundă mai lent — 10.39 secunde. Ei bine, acum aşteptăm şi o comparaţie în timp real, pe un traseu, cap la cap pe grila de start.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter