(VIDEO) Maşini care aveau suflet: un Mercedes C 63 AMG W204 se duelează un BMW M3 F80

24 Iulie 2021, 18:27
Redacţia PiataAuto.md
Uneori e greu să crezi cât de repede s-au schimbat lucrurile în jurul nostru în lumea auto. Dacă pentru generaţia actuală, abia lansată, de Mercedes-Benz C-Class W206, ni se promite un model AMG cu motor de doar 2.0 litri şi un electromotor care să-l ajute, atunci cu doar două generaţii în urmă, pe W204, modelul AMG avea motor de 6.2 litri! Din fericire, BMW M3 e rămas mai fidel cilindreei sale şi generaţia actuală are tot 3.0 litri, ca şi M3 F80.
Ei bine, britanicii au pus două exemplare legendare alături, dar nu într-o ipostază standard ci cu tratamente de tuning. AMG-ul e un Black Series, de fapt, cea mai savuroasă ipostază a lui, peste care s-a mai adăugat un compresor mecanic şi alte modificări, ce i-au adus puterea la tocmai 750 CP! În cazul BMW-ului F80 puterea a fost adusă la 700 CP.
Mai jos poţi vedea care din ele învinge în diversele forme ale duelului. Dar nici măcar asta nu e cea mai frumoasă parte, şi nici măcar cifrele ameţitoare de performanţa. De fapt, poate cel mai frumos aspect din toată ecuaţia e sunetul dulce al acestor motoare, mai ales în cazul Mercedesului. Cum suna V8-ul ăsta de 6.2 litri, nu va mai suna nici un alt 2.0 modern şi n-am greşi dacă acest video am exclama pur şi simplu că aceste două modele era maşini care aveau suflet!
0
1,240
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!