(VIDEO) Momentul în care sistemul ABS salvează viaţa a trei pietoni în Polonia

1 Iulie 2021, 14:53
Redacţia PiataAuto.md
Sistemul ABS a devenit atât de răspândit la automobile, încât mulţi dintre noi nici nu-şi mai pun întrebarea care e utilitatea lui şi de ce ar fi el atât de necesar. Dar situaţiile de viaţă reală, în care acesta e decisiv, se întâmplă în fiecare zi.
Sistemul ABS are menirea de preveni blocarea totală a roţilor la frânare. Asta permite un drum de frânare mai scurt, dar mai ales permite ca automobilul să poată vira în timp ce frânează, încercând să ocolească un obstacol. Înainte, dacă apăsai frâna tare şi luai volanul spre stânga, de exemplu, faţa maşinii întorcea spre stânga, dar întregul corp al maşinii continua să se deplaseze oblic tot înainte, fiind imposibil de o controlat decât dacă unii şoferi mai profesionişti putea simula efectul de ABS cu piciorul în acele clipe de tensiune maximă.

Ei bine, o situaţie de trafic surprinsă acum o săptămână în Polonia arată cât de mult a contat prezenţa sistemului ABS pe un Ford. Şoferul a încălcat regulile de circulaţie, fără îndoială, mergând cu viteză în apropiere de trecerea de pietoni, unde s-a pomenit brusc cu 3 copii pietoni traversând regulamentar. Dar în momentul în care a început a frâna la maxim, anume sistemul ABS a permis virarea maşinii spre stânga, fapt care, împreună cu reacţia pietonilor, a ajutat la evitarea unei tragedii, or, la o asemenea viteză, un impact putea fi fatal pentru pietoni. Vezi întreaga situaţie în video-ul de mai jos.
0
17,000
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!