(VIDEO) Noile Opel Mokka şi Renault Kangoo nu au reuşit să acumuleze punctaj maxim la Euro NCAP

7 Iulie 2021, 16:14
Denis Godorozea
Euro NCAP a organizat o nouă rundă de teste de siguranţă pentru maşinile comercializate în Europa. De această dată, pe mâinile specialiştilor au ajuns două modele cu rădăcini franceze, respectiv crossover-ul Opel Mokka de cea de-a doua generaţie, bazat pe tehnologii din cadrul Peugeot şi Citroen, şi monovolumul Renault Kangoo de generaţie nouă.
Nici unul din cele două modele nu au reuşit să acumuleze punctaj suficient pentru a obţine scorul maxim de cinci stele. Însă, rezultatele şi concluziile sunt diferite, în funcţie de model. Scorul general de 4 stele obţinut de noul Opel Mokka se datorează punctajului modest acumulat la toate disciplinile şi sistemelor de siguranţă activă mai înapoiate. În special, diferenţa se face simţită din moment ce comparăm rezultatele SUV-ului compact urban cu punctajul obţinut la fiecare disciplină de noul Kangoo, un model gândit din start drept unul utilitar.
Renault Kangoo a avut o prestaţie lăudabilă în raport cu Mokka germană, acumulând mai mult punctaj chiar şi la capitolul siguranţei active şi asistenţă pentru şofer. Or, sistemul de frânare automatizată de urgenţă poate detecta şi ciclişti în raport cu Mokka. Ei bine, protecţia pietonilor în caz de impact este insuficientă, iar în unele cazuri sistemul nu poate detecta copii. Impacturile laterale sunt ceva mai periculoase pentru adulţii de la bordul maşinii, în special cei de pe bancheta spate.
0
1,062
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!