(VIDEO) Offroad cu camionul Volvo: un camion cu remorcă traversează un râu abia dezgheţat în Rusia

14 Iulie 2021, 14:23
Ilie Toma
Ținuturile siberiene de nord din Rusia trăiesc după un alt ciclu al anotimpurilor şi cu un specific foarte diferit de folosire a drumurilor. Cu o iarnă foarte lungă, ce ajunge până la vara noastră calendaristică, drumurile sunt mai practicabile când sunt îngheţate şi când terenul e mai dur sau râurile sunt îngheţate. Adevăratele probleme vin în cele vreo două luni de vară şi un pic înaintea lor, când procesul de dezgheţare înmoaie foarte mult stratul superior de sol, iar pe râuri nu se mai poate circula.
Totuşi, o situaţie cu totul deosebită a fost surprinsă la traversarea unui asemenea râu abia dezgheţat. Un ditamai camion uriaş Volvo, cu remorcă încărcată, s-a aventurat să traverseze râul dezgheţat, într-un soi de offroad nemaivăzut din categoria grea de tonaj. Camionul a intrat în apa rece şi a început a înainta printre plăcile de gheaţă, împingându-se pe sine şi trăgând după el şi remorca grea, călcând peste fundul pietros al râului! Crezi că a reuşit să traverseze râul siberian dezgheţat?
Da, a reuşit. Pare incredibil şi puţini şoferi de tir obişnuiţi doar cu autostrăzile civilizate s-ar aventura într-o asemenea provocare. Dar unii şoferi se pare că au curaj şi poate şi abilităţi ceva mai avansate. Fie că reuşita se datorează camionului bun, fie că abilităţilor şoferului, dar ceea ce a fost surprins în video-ul de mai jos e pur şi simplu uluitor!

Dacă ne citesc şi şoferii profesionişti de camioane, îi invităm pe ei să ne spună în comentarii punctul lor de vedere şi mai avizat — cât de dificil e să faci ceea ce a făcut şoferul de mai jos?
0
11,226
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!