(VIDEO) Poliţia din Letonia a început a folosi dronele pentru filmarea şi pedepsirea şmecherilor din trafic

9 Iulie 2021, 13:16
Redacţia PiataAuto.md
În ultimele luni v-am tot anunţat despre folosirea tot mai intensă şi mai diversă a dronelor de către poliţia din mai multe state europene, pentru captarea încălcărilor în trafic. Utilitatea acestora se dovedeşte a fi excelentă pentru poliţie, or, ele sunt pilotate de la distanţă şi pot surprinde de sus, din cele mai diverse unghiuri, cele mai diverse încălcări.
De curând şi poliţia din Letonia a început a aplica dronele pentru a filma şi pedepsi şmecherii din trafic din jurul capitalei, Riga. În doar o oră şi jumătate de acţiune a dronelor, în ziua de 6 iulie, între orele 17:00 şi 18:30 — deci în ore de trafic maxim — dronele au captat 37 de şoferi cu încălcări. Iar accentul s-a pus pe aşa-numiţii şmecheri din trafic — cei ce ignoră marcajele şi încearcă a depăşi fluxul normal de trafic, forţându-şi apoi intrarea înaintea şoferilor ce condus regulamentar. Pe aceşti şoferi poliţia i-a aşteptat ceva mai departe pe traseu, i-a tras pe dreapta, şi, datorită unei noi legi, i-a putut pedepsi inclusiv pentru condus agresiv, înmânându-le amenzi de până la 280 de euro şi 6 puncte de penalizare.

Poţi vedea video-ul de mai jos, publicat de poliţia letonă. Ce părere ai, am avea şi noi nevoie de drone în Chişinău, să stea uneori pe la intersecţii gen Albişoara/Puşkin, Calea Orheiului/Studenţilor sau altele cu încălcări cronice?
0
1,201
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!