Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Poliţist din Chişinău, încurcat în regulile de circulaţie, explică activiştilor StopHam parcarea pe trotuar

20 Iulie 2021 - 13:52
Redacţia PiataAuto.md
Cu toţii ştim deja că parcarea pe orice trotuar e absolut interzisă în Moldova, decât în cazurile când pe anumite porţiuni sunt amenajate spaţii de parcare, iar acele spaţii sunt identificate şi printr-un indicator de parcare corespunzător. Însă, se pare că există şi poliţişti în Chişinău, agenţi de patrulare ai INSP, care nu cunoscu regulile de circulaţie în baza cărora activează şi în baza cărora îi pedepsesc pe şoferi atunci când aceştia încalcă.
Un raid recent al activiştilor StopHam în sectorul Botanica, i-a adus pe aceştia în situaţia în care un echipaj INSP, chemat să intervină pentru a amenda şi evacua vehiculele parcate neregulamentar, a ales să le demonstreze acestora că parcarea ar fi, de fapt, permisă, în loc să acţioneze. Poliţistul a încercat să le explice activiştilor cum înţelege el regulamentul, invocând că, o dată ce există un indicator de parcare la intrarea într-o parcare amenajată, iar acel indicator nu e însoţit şi de un indicator suplimentar care ar indica poziţia parcării, atunci, practic, admisibilitatea parcării pe trotuar s-ar răspândi pe întreg trotuarul!

Deci, efectiv, poliţistul a zis că tot trotuarul devine un spaţiu uriaş de parcare datorită acelui indicator de la intrare, nu doar cele vreo 10 spaţii amenajate şi parcate acolo. Iar pe bd. Dacia tot trotuarul înseamnă, la o adică, tot perimetrul de la bd. Decebal până hăt la bulevardul Cuza-Vodă, la aproape 1 km distanţă!
Mai există câteva detalii bizare în video, inclusiv faptul că la început poliţistul opera cu o carte mai veche a regulamentului rutier, după care a deschis o ediţie mai nouă, dar esenţa rămâne una care ar trebui să ne pună pe gânduri pe noi, şi pe conducerea ministerului de interne: cum e posibil ca un poliţist, angajat INSP, să cunoască atât de slab regulamentul circulaţiei rutiere şi să se încăpăţâneze a nu consulta încă o dată articolele acestuia chiar şi atunci când situaţia derivă într-un absurd?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter