(VIDEO) Prin pietriş şi praf, pe acostament, dar mai şmecheri decât ceilalţi: şoferi filmaţi pe şoseaua Balcani de lângă Chişinău

17 Iulie 2021, 15:25
Redacţia PiataAuto.md
Un vizitator ne-a expediat la redacţie un video cu un experiment interesant, pe care l-a făcut în seara zilei de ieri, 16 iulie, aproximativ între orele 18:30-19:00, pe şoseaua Balcani de lângă Chişinău.
Autorul video-ului spune că se afla pe această stradă, stând regulamentar în fluxul de trafic, în ambuteiaj. În această perioadă, şoseaua Balcani e mai aglomerată din cauza lucrărilor care se desfăşoară pe o porţiune de pod a ei, dar la orele de seară, ambuteiajul a fost întotdeauna o regulă pentru această arteră. Aşadar, autorul video-ul spune că în timp ce fluxul normal de trafic înainta lent, la fiecare câteva zeci de secunde se găsea câte 1-2 şmecheri, care o luau pe acostamentul acoperit cu prundiş, pentru a depăşi coloana de trafic pe acolo. Scena s-a repetat de mai multe ori, de fiecare dată „şmecherii” ridicând nori de praf în urma lor peste cei care aşteptau regulamentar, iar uneori făcând şi pietrişul să sară de sub roţile lor.

La un moment dat, dânsul şi-a tras maşina pe dreapta, staţionând pe acostament. A inclus camera registratorului său, faţă şi spate, pentru a vedea câte încălcări poate surprinde în timp de 5 minute. Totodată, prezenţa sa pe acostament îi impunea pe şmecheri să revină la un moment dat pe asfalt.
Experimentul a fost unul elocvent. În doar câteva minute, comprimate într-un video de mai puţin de 3 minute, camera sa video a surprins 8 şoferi ce au comis această încălcare. Pe acostament s-au aventurat toate tipurile posibile de vehicule — microbuze, SUV-uri, coupe-uri, ba chiar şi sedanuri premium BMW sau Mercedes.

E clar că e ambuteiaj, că ne grăbim, ba chiar e clar că acea porţiune de acostament ar putea fi asfaltată şi transformată în drum regulamentar poate, dar totuşi, atât timp cât drumul e în această stare, n-ar fi oare cazul să ne respectăm cu toţii un pic mai mult unii pe ceilalţi în trafic?
0
5,704
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!