(VIDEO) Producătorul american SSC a recunoscut că a minţit în privinţa recordului de viteză atins de supercarul Tuatara

23 Iulie 2021, 15:22
Ilie Toma
În luna octombrie a anului trecut lumea era uluită de anunţul companiei americane SSC despre recordul de viteză atins de supercar-ul său, Tuatara. Conform acelui anunţ şi a unui video de la bord, care-l însoţea, modelul american tocmai fusese primul din lume ce trecuse de bariera de 300 mile pe oră, adică peste 482.8 km/h şi atinsese chiar mai mult de atât — 331.15 mph sau 532.82 km/h!
Doar că la scurt timp unii vloggeri au început să pună la îndoială veridicitatea acelui video şi, prin urmare, a acelui record. Unii au văzut stâlpii de pe marginea drumului, au măsurat prin Google Maps distanţa dintre ei, au măsurat timpul din video şi au dedus că viteza reală era simţitor sub 300 mile la oră. Alţii au trecut la calcule şi mai detaliate şi oricine ar fi avut curajul de a intra ceva mai adânc în esenţa problemei ajungea la concluzia că e ceva în neregulă cu acel video.
La ceva timp distanţă, producătorul american a dat un comunicat oficial prin care spunea că Dewetron, compania producătoare a echipamentului de măsurare a vitezei, a validat rezultatul obţinut de maşina sa. La scurt timp, Dewetron a venit cu un comunicat prin care a anunţat că n-a avut nici o implicare în pretinsul record, cei de la SSC doar folosind echipamentul lor şi nu se ştie dacă l-au folosit corect.

În luna ianuarie a acestui an, SSC a văzut că singura opţiune de a spăla putina a fost să organizeze o nouă tentativă. Doar că această nouă încercare, urmărită mult mai atent de critici şi fani, a dat un rezultat de doar 283 mph, adică 455 km/h, departe de cei 532 anunţaţi în toamnă. Deşi compania a vrut să menţioneze că şi această viteză a fost un record, noua tentativă a făcut-o să pară pe prima şi mai mult un fals.
Video-uri cu calcule au continuat să apară, însă, iar imaginea celor de la SSC nu avea de câştigat din asta. Ieri, însă, compania americană a decis să-şi asume gafa şi a anunţat public că supercar-ul său n-a atins în toamna anului trecut pretinsul record de 532 km/h (331 mph) şi nici măcar n-a trecut de bariera de 300 mph. Paradoxal, însă, SSC nu-şi explică minciunea sau motivul ei, ci o trage cu un limbaj corporatist de PR de genul „suntem cu inima frântă ca şi companie să aflăm că nu am atins acea barieră”. Cu inima frântă, ce mai! Compania mai spune că munceşte ca să marcheze, totuşi, în mod oficial şi transparent bariera de 300 mph în viitorul apropiat, dar, după o asemenea minciună răsunătoare, SSC va trebui să depună mult mai mult efort să şteargă îndoielile şi să convingă lumea de realizări veridice.
Vezi mai jos video-ul original cu pretinsul record, repetarea recordului din ianuarie, dar şi unul din video-urile cu calcule, care puneau la îndoială recordul şi datorită căruia SSC a fost forţat să-şi recunoască minciuna.
0
15,954
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!