(VIDEO) Renumitul Volvo P1800, condus alături de replica sa modernă, propulsată electric

1 Iulie 2021, 20:26
Ilie Toma
Coupe-ul Volvo P1800 e unul din cele mai emoţionale, frumoase şi apreciate modele suedeze din toate timpurile, azi asemenea coupe-uri în stare bună ajungând să coste adeseori o avere. A fost creat într-o epocă în care designul Volvo nu cunoscuse încă acel curent de forme rectangulare şi a cucerit inima fanilor pentru totdeauna. Asta deşi maşina nu era una foarte rapidă şi puternică, până şi dacă o judecăm după standardele anului 1961, când a fost lansată.
Tocmai de asta, ideea celor de Cyan de a crea un electromobil modern în caroseria clasicului Volvo P1800 pare deosebit de intrigantă. Iar când ne mai gândim că noul electromobil în haine clasice are şi 400 CP la discreţia sa, tabloul clasic devine brusc foarte ameţitor.
Cei de la Top Gear au condus recent ambele maşini, într-un video comparativ — clasicul Volvo P1800, alături de noul electromobil demenţial în haine clasice de la Cyan. Iar noi, apropo, v-am spus de curând povestea unui Volvo P1800 clasic, deţinut de Irv Gordon, care a trăit mai mult decât proprietarul său, atingând peste 4.9 milioane de kilometri, fiind deţinut şi condus de proprietarul său mai bine de jumătate de secol. Acel Volvo, apropo, deţine recordul mondial absolut al automobilului cu cel mai mare parcurs înregistrat şi documentat.
Şi uite că anume din acel model legendar, cei de la Cyan au decis să creeze un coupe electric fascinant, mult mai puternic decât originalul, cu linii clasice, dar cu tehnologii moderne şi propulsie electrică. Ce părere ai despre această creaţie? Ce părere ai, în general, despre acest nou curent de a transforma maşini clasice în electromobile?
1
1,681
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!