(VIDEO) SUV-urile au devenit prea rapide: un Mercedes S-Class nu poate ajunge două SUV-uri pe un autobahn din Germania

22 Iulie 2021, 20:03
Redacţia PiataAuto.md
Cândva, acum vreo 5-10 ani sau mai mult, SUV-urile erau la fel de atractive ca şi azi, dar veneau cu un compromis obligatoriu pe care trebuia să-l accepţi: ţinuta lor de drum la viteze mari era mult mai ezitantă, iar din cauza formelor mai rectangulare şi a unui centru de greutate ridicat nici viteza maximă nu era comparabilă cu cea a limuzinelor.
Într-o epocă în care majoritatea maşinilor sunt limitate electronic la 250 km/h viteză maximă, iar SUV-urile primesc motoare tot mai puternice şi suspensii tot mai manevrabile, se pare că şi viteza lor maximă a crescut ameţitor de mult. Au devenit prea rapide, chiar se pare. Or, un german de la volanul unui Mercedes-Benz S-Class S500 W222 a publicat un video în care el nu poate ajunge din urmă două SUV-uri pe o autostradă fără limită de viteză!

Limuzina luxoasă e dotată cu motor biturbo de 435 CP, atinge prima sută în 4.8 secunde, dar asta nu i-a fost suficient să ajungă din urmă două SUV-uri performante — un Porsche Cayenne şi un Mercedes-Benz GLE 63 AMG. Porsche-ul a gonit cu peste 250 km/h, aşa că S-Class-ul gonea şi el cu limita electronică atinsă, fără a-l putea ajunge decât atunci când Cayenne-ul a tras pe treapta şi a mai redus viteza. Cel cu GLE 63 AMG, însă, aşa şi nu s-a lăsat ajuns, şi oricât de tare ar fi gonit supremul S-Class, n-a putut să-l ajungă pe GLE 63 AMG din urmă. Da, ştim, e 63 AMG, totuşi, dar e un model mai mare şi mai înalt, cu rezistenţă aerodinamică, totuşi. Şi e un ditamai SUV!

Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
22,864
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!