(VIDEO) Salvarea unui camion Scania, împotmolit în Rusia, la 5 km de hotarul cu Finlanda, pe un drum de pădure

4 Iulie 2021, 18:53
Redacţia PiataAuto.md
Drumurile din Rusia, mai acele departe de marile oraşe, pot aduce multe surprize, iar cel mai bun ghid e experienţa de a şti care drumuri sunt cu adevărat practicabile şi circulate, şi care sunt doar nişte trasee puse cândva pe hartă şi folosite ori doar sezonier, ori aproape deloc. Deci, şoferii profesionişti de camioane ştiu că sistemul de navigare te poate ajuta, dar e mai bine să verifici pe unde vrea să te ducă, pentru a nu te pomeni în situaţia din video-ul de mai jos.
Un şofer rus al unei Scania îşi conducea camionul spre punctul de descărcare, pe un traseu ce lega Finlanda de Sankt-Petersburg, dar, la un moment dat a ascultat indicaţia sistemului de navigare de a o lua la stânga şi a ajuns pe un drum de pădure, acoperit cu niţel prundiş. A continuat să înainteze pe aici până când i-a venit o maşină în întâmpinare şi a fost nevoit să o ia mai aproape de acostament, iar în acel moment, camionul s-a scufundat pur şi simplu în textura moale a drumului, rămânând blocat. Era la doar 5 km de vama finlandeză.
Şoferul a cerut ajutorul prin serviciul 112, dar nici un serviciu de evacuare nu s-a prea grăbit să intervină într-o zonă atât de izolată în tractarea unui camion cu masă totală de 38 de tone. Până la urmă, a intervenit un serviciu specializat, şoferul de utilaj al căruia are şi un canal de YouTube pe care publică adeseori intervenţii interesante. Acest şofer a condus 180 km ca să ajungă la locul intervenţiei, înnoptând la un hotel din orăşelul Lososevo înainte de a interveni, a doua zi, în salvarea camionului Scania.
Toată intervenţia a fost făcută cu un camion sovietic proiectat special pentru cele mai înfundate zone — GAZ 66. Operaţiunea a fost complicată şi a durat mai mult de 6 ore, însă până la urmă, camionul Scania şi remorca sau au fost salvate fără prea mari daune. A fost o operaţiune din aia dificilă, de viaţă reală, or, în munca unui şofer de camion, la cât de diverse sunt rutele şi provocările, se poate întâmpla şi o asemenea situaţie.
Vezi întreaga operaţiune de salvare mai jos. Poţi incluse subtitre cu traduceri automatizate.
0
8,178
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!