(VIDEO) Tesla i-a cerut unui american 16 mii dolari SUA pentru o reparaţie, el a făcut-o la un service mic cu 700 dolari

20 Iulie 2021, 11:16
Ilie Toma
Tesla se bucură de o mare admiraţie din partea fanilor pentru maşinile pe care le produce, dar, când vine vorba de reparaţii, marca americană are o reputaţie extrem de proastă în a fi anevoioasă la expedierea pieselor şi a le spune adeseori clienţilor că maşinile sale nici nu mai merită reparate în anumite situaţii, recomandându-le să-şi cumpere altele noi.
Atitudinea asta de stimulare a consumului s-a instaurat ca normalitate la multe electrocasnice, dar, totuşi, când vine vorba de o maşină mare şi scumpă, ea devine o problemă atât de buget, cât şi de ecologie. Iar problema poate fi uneori la fel de gravă chiar şi atunci când Tesla nu recomandă schimbarea întregii maşini, ci schimbarea unui modul mare, în loc de a face o reparaţie simplă bine punctată, exact acolo unde e nevoie.

De o asemenea experienţă a avut parte recent un blogger american, despre care noi am mai scris anterior că-şi cumpărase o Tesla şi îi instalase un motor V8 sub capotă. Americanul se mândreşte cu o pricepere ceva mai avansată în a repara şi construi maşini, tocmai de asta, atunci când Tesla i-a spus unui urmăritor de-al său că nu poate repara o piesă decât înlocuind întreg modulul, povestea a devenit intrigantă.
Piesa problematică era o conductă de lichid de răcire a bateriei. Ea avea o fisură, iar proprietarul Teslei a vrut să comande o nouă conductă pentru a o înlocui. Surpriză, însă: cei de la Tesla i-au zis că nu pot schimba doar conducta şi că e necesar de înlocuit întreaga baterie! Costul facturii era de 16,000 dolari SUA, baterie plus manoperă. Fiind consternat de absurditatea schimbării întregii baterii pentru o simplă conductă şi neavând banii pentru a plăti o reparaţie atât de scumpă, proprietarul Teslei s-a adresat într-un final la Richard, bloggerul de care vorbim, care are o experienţă de a fi reparat şi convertit mai multe exemplare Tesla.
Aşa că reparaţia a început. Piesa afectată era un nodul de conductă, de fapt, exact la marginea blocului de baterii, de care se conectează conductele flexibile din exterior. Totul s-a rezumat, de fapt, la o muncă relativ simplă de instalator, piesa problematică fiind tăiată şi primind un nodul interior metalic, după care totul a fost conectat şi etanşat înapoi. Reparaţia totală a costat, într-un final, 700 dolari cu tot cu manoperă. Şi maşina electrică poate merge mai departe liniştită, cu sistemul de răcire a bateriei absolut funcţional, fără a arunca o baterie veche la gunoi şi a plăti 16 mii dolari pe alta nouă!
0
176,134
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!