(VIDEO) Un Mercedes-Benz S600 W140, cu motor V12 sub capotă, aleargă la maxim pe o autostradă

27 Iulie 2021, 19:04
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes-Benz W140 a fost o legendă, asta e deja o axiomă ştiută şi recunoscută chiar şi de cei care nu sunt neapărat fani ai mărcii Mercedes-Benz. Dar dintre toate motoarele, cel de sub capota versiunii S600 a fost poate cea mai genială creaţie inginerească.
Cu numele de cod M120, era un V12 de 6.0 litri, care dezvolta 408 CP la început şi 394 CP ulterior, după o actualizare impusă de normele de emisii. În pofida unor dimensiuni mare ale lui S600, maşina accelera de la 0 la 100 km/h în numai 6.3 secunde şi atingea uşor o viteză limitată electronică de 250 km/h.
Şi mai impresionant, însă, era cum atingea W140 în motorizarea S600 aceste viteze. În video-ul de mai jos, un polonez iese la o autostradă, pentru a-şi alerga Mercedesul său la maxim. Chiar dacă maşina sa are peste 246,000 km parcurşi pe odometru, motorul împinge cu o poftă formidabilă, mai scoţând şi un sunet fabulos, aşa cum maşinile de azi nu mai pot, pur şi simplu! Iar odată ce s-a văzut pe autostradă, limuzina legendară germană a accelerat cu uşurinţă până la 250 km/h, menţinând o stabilitate de curs admirabilă!
Nu în zadar se spunea că-n aceste maşini puteai citi o carte, la cât de lin rulau!

Vă îndrumăm să respectaţi limitele de viteze legale şi să recurgeţi la asemenea viteze ca-n video-ul de mai jos doar pe autostrăzile fără limită de viteză, acolo unde e legal şi sigur de făcut asta.
0
11,409
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!