(VIDEO) Un spot radio al diviziei BMW M, interzis pentru că includea sunet de turaţii iresponsabile

15 Iulie 2021, 18:04
Ilie Toma
Am ajuns să o trăim şi pe asta: momentul când un spot publicitar la radio al unei maşini sport este interzis pentru că ar promova sunet de turaţii „iresponsabile”!
S-a întâmplat recent în Marea Britanie. Spotul era dedicat întregii game de modele M şi începea cu o voce care spunea ceva de genul: „Am putea să folosim cuvinte pompoase, precum intrigant, musculos, captivant ca să-ţi spunem cum arată, sau să folosim combinaţii deocheate de cuvinte ca să-ţi spunem cum se simte. Dar tot ce vrei, de fapt, să auzi, este...” şi aici urma sunetul unui motor BMW M, turat melodios.

Doar că a fost nevoie de un singur cetăţean britanic, care s-a plâns la ASA — autoritatea ce veghează standardele de publicitate — ca spotul să fie interzis. Cetăţeanul s-a plâns că spotul conţine sunete de „turaţii iresponsabile”. BMW şi-a expus poziţia în faţa autorităţii, menţionând că divizia BMW M e compusă doar din maşini sportive, de fapt, iar sunetul a fost înregistrat cu maşina pe loc.
Totuşi, cei de la ASA au găsit un punct din codul de reguli publicitare, care stipulează că publicitatea la maşini nu trebuie, mai nou, ”să demonstreze putere, acceleraţie, caracteristici de manevrabilitate, cu excepţia unui context clar de siguranţă, iar acele caracteristici nu trebuie să sugereze plăcere, agresiune sau competiţie”.

Serios? Să fie asta una din cele mai absurde situaţii în care se putea pomeni un producător de maşini sport? Cum să mai comunici lumii despre maşini sport, fără a comunica despre esenţa lor, de fapt?
0
1,034
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!