Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un tânăr din Rusia a parcurs 1600 km cu un electromobil alimentat cu energie solară, construit de el

30 Iulie 2021 - 20:18
Ilie Toma
Acum două săptămâni vă informam despre Nikita, un tânăr din Rusia, cu minte inginerească şi ambiţioasă, care a pornit într-o călătorie de circa 3,000 km prin Kazahstan, la bordul unui automobil electric construit cu propriile mâini, alimentat doar cu energie solară. Ei bine, acum Nikita a trecut de jumătatea călătoriei şi raportează despre 1,600 km parcurşi, dar şi despre problemele pe care le înfruntă, deopotrivă cu condiţiile spartane prin care înaintează.
Rutina zilnică a lui Nikita înseamnă să doarmă în electromobilul său, în mijlocul stepei cazace, acolo unde-l prinde întunericul şi epuizarea energiei. După care, la ora 5 dimineaţă, când soarele răsare, el pune panourile fotovoltaice cu faţa spre soare şi porneşte procesul de încărcare a bateriilor. Dacă înainte încărcarea dura 10 ore, acum durează 12, pentru că două panouri au nişte crăpături provocate de pietre şi au devenit mai puţin eficiente. Aşa că efectiv, începând de la 5 dimineaţa până la 5 seara, Nikita stă pe loc pentru încărcarea bateriilor electromobilului său!
Apoi, câteva ore e în mişcare, parcurgând circa 100 km pe zi, până bateriile i se epuizează şi ciclul reîncepe. Şi tocmai aşa a ajuns el să aibă deja peste 1,600 km parcurşi, trecând de jumătatea distanţei intenţionate. A avut şi o pană la roată, i se rod anvelopele deja prin stepă, iar căldura stepelor cazace l-a bronzat mai tare decât două săptămâni de mare în Turcia. A trecut şi pe la cosmodromul Baikonur din Kazahstan, unde a primit drept cadou un soi de tub ingenios, cu care poate fierbe apa doar cu ajutorul soarelui. Iar călătoria lui solitară şi bizară continuă, cu un curaj şi o înverşunare tinerească rară pentru zilele noastre!

Vezi în video-ul de mai jos ultimele actualizări şi experienţe împărtăşite de tânărul inginer călător. Poţi include subtitre în video dacă ai nevoie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter