Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un tractor cu şenile, cu motor V8 de Lexus, atinge viteza sa maximă prin offroad-ul din satele Rusiei

29 Iulie 2021 - 13:43
Redacţia PiataAuto.md
Unor mecanici dintr-un sat ceva mai îndepărtat al Rusiei le-a venit ideea de a echipa un tractor cu şenile, DT-75, cu un motor V8 japonez. A fost ales motor 1UZ de pe Lexus LS400, cumpărat la mâna a doua, evident, dar într-o stare bună şi capabil să livreze în continuare cei 300 CP standard.
Toată modificarea tractorului la garajul din sat a început mai multe luni în urmă, iar noi scriam în iarna acestui an despre primele ieşiri de test cu acest tractor, prin zăpadă. Între timp, mecanicii, autori ai unui cala de YouTube popular din Rusia, au mai perfecţionat micile detalii la tractorul lor şi acum l-au scos la o tură adevărată, după cum zic ei, prin offroad-ul din împrejurimile satului lor.
Scopurile acestei ieşiri în forţă erau măreţe: să se bată cifra de viteză maximă din fişa tehnică a unui tractor DT-75 standard, viteză care se cifra la doar 11 km/h. Mai mult ca atât, ei şi-au propus chiar să depăşească şi cifra de viteză maximă a celui mai rapid model de tractor sovietic cu şenile, care accelera până la... 21 km/h. Iar miza finală, dacă toate lucrurile merg bine, e să se atingă o cifră dublă faţă de această barieră simbolică, adică o viteză maximă de 42 km/h pentru această ieşire a tractorului cu motor V8 de Lexus.
Ei bine, întâi de toate trebuie să recunoaştem cu toţii că ieşirea în offroad a fost super savuroasă mai ales pe partea acustică. Să auzi un renumit V8 japonez cum sună dulce la turaţii mari, în timp ce împinge un ditamai tractor cu şenile, e ceva de excepţie!

Dar, lipsa de orice suspensie e tractorului şi aterizările de offroad i-au dislocat o conductă, care a trebuit ulterior reparată. Însă mecanicii sunt obişnuiţi cu reparaţii permanente la tractoarele lor, aşa că s-a trecut uşor.
Mai departe a urmat tentativa de a atinge viteza maximă într-un sprint pe un câmp. La prima tentativă au atins 18 km/h, la a doua tentativă V8-ul japonez a împins şi mai mult, atingând 27.2 km/h! Cea mai mare viteză atinsă a fost de 37.5 km/h în prima zi, după care au mai fost nevoie de noi reparaţii. Mecanicii au decis să înlocuiască rezervorul cu cel original.
Iar a doua zi şi-au atins ţinta! Viteza atinsă de ei cu tractorul cu şenile cu motor V8 japonez de 4.0 litri a fost de 42.5 km/h! Pentru un automobil sau chiar un scuter nu sună a viteză mare, dar pentru un tractor cu şenile, este!

Vezi în video-ul de mai jos cum arată un asemenea tractor rusesc cu inimă japoneză, dezlănţuit prin offroad-ul sătesc! Poţi include subtitre cu traduceri automatizate dacă ai nevoie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter