VW lansează primul SUV coupe în Europa, noul Taigo, concurent pentru Renault Arkana

29 Iulie 2021, 18:03
Denis Godorozea
Volkswagen a prezentat astăzi în premieră mondială noul crossover coupe destinat pieţelor din Europa. Este vorba despre modelul Taigo, evoluat din versiunea braziliană numită Nivus. Proiectul a fost dezvoltat aproape integral de divizia braziliană Volkswagen, cu excepţia platformei modulare MQB A0, fireşte, dar pentru pieţele din Europa a fost adaptat cu completări importante la nivel de motorizări şi sisteme de siguranţă activă, obligatorii pentru vehiculele comercializate în Uniunea Europeană.
Aşadar, noul Volkswagen Taigo face uz de arhitectura pe care se bazează o mulţime de modele compacte din gama constructorului german, inclusiv hatch-ul Polo şi SUV-urile T-Cross şi T-Roc. De altfel, noul Taigo se va situa în oferta germanilor pe o treaptă între cele două SUV-uri accesibile. În lungime Taigo măsoară 4,270 mm şi are un ampatament egal cu 2,566 mm. Portbagajul este mai mic în raport cu SUV-urile enumerate mai sus, din cauza siluetei sportive, oferind o capacitate de 438 litri.
În calea sa spre Bătrânul Continent, Volkswagen Taigo nu a suferit careva modificări stilistice în raport cu Nivus, fiind disponibil inclusiv cu pachete de tuning de uzină din seria R-Line. La interior crossover-ul preia noul set de comenzi pentru sistemul de climatizare de la hatch-ul compact Polo facelift, lansat ceva mai devreme. Sistemul de frânare automatizată de urgenţă este inclus standard pentru toate versiunile Taigo comercializate în Europa.
Ca şi cele mai noi modele compacte din gama Volkswagen, noul Taigo va fi disponibil exclusiv cu motorizări clasice pe benzină, fără măcar vreo versiune diesel. În schimb, ulterior nu este exclusă apariţia motorizărilor hibride, micro-hibride, dar şi PHEV-uri. Din momentul lansării clienţii vor putea opta pentru benzinarul de 1.0 litri, disponibil cu 95 sau 110 CP la activ.
Versiunilor de top este rezervată unitatea 1.5 TSI, ce oferă 150 CP. În funcţie de motorizarea selectată, unităţile de propulsie se cuplează la cutii manuale cu 5 sau 6 trepte, sau opţional la cutia robotizată DSG cu 7 rapoarte şi dublu ambreiaj.
Preţurile vor fi dezvăluite mai aproape de debutul comercial oficial, dar putem anticipa că preţul va fi de până la 20 mii euro pentru versiunile incipiente. În următoarele luni Taigo îşi va face apariţia, cel mai probabil, şi în ţara noastră.
0
2,709
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!