Versiunea de performanţă a sedanului electric Polestar 2 a debutat la Goodwood

8 Iulie 2021, 15:01
Denis Godorozea
Polestar a pregătit o surpriză pentru fanii electromobilelor de performanţă — în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood, ce şi-a deschis astăzi porţile, a marcat premiera prototipul celui mai performant electromobil din gamă, Polestar 2, numit Beast. Deocamdată este vorba despre un soi de concept aproape gata de producţia de serie, iar viitorul lui depinde de performanţele înregistrate în cadrul testelor şi, fireşte, de interesul din partea publicului.
Tradiţional pentru asemenea versiuni, Polestar 2 Beast a beneficiat de un kit aerodinamic exterior mai agresiv. Acesta include bare de protecţie faţă/spate şi praguri laterale restilizate. A fost pregătit un set original de jante din aliaj uşor cu diametru de 21 inch, iar caroseria a fost ornamentată cu o dungă care acoperă capota, capacul portbagajului şi ambele bare de protecţie.
Modificările tehnice sunt surprinzător de consistente pentru un electromobil. Bestia a beneficiat de noi componente la nivel de suspensie, ce rezultă într-o precizie îmbunătăţită în abordarea virajelor şi o gardă la sol redusă cu 30 mm. Simultan acest lucru promite şi un coeficient aerodinamic îmbunătăţit, dar şi un centru de greutate coborât. Suspensiile au fost rigidizate cu până la 80% în faţă şi până la 30% în spate în raport cu versiunile de serie. De la coupe-ul hybrid Polestar 1 a fost preluat sistemul de frânare cu etriere Akebono.
De un upgrade au beneficiat şi cele două motoare electrice ce funcţionează în regim de tracţiune integrală. Surplusul constituie 68 CP, respectiv puterea maximă este acum de 476 CP. Cuplul maxim, aparent, a rămas neschimbat la 660 Nm. Constructorul nu dezvăluie deocamdată caracteristicile dinamice, dar se pare că Beast va fi simţitor mai rapid decât un Polestar 2 de serie, care poate accelera până la 100 km/h în mai puţin de 5 secunde.
Pe lângă prezentarea dinamică în cadrul Festivalului Vitezei, noul Polestar 2 Beast se va antrena şi în competiţiile organizate la Goodwood, totul pentru a demonstra capacităţile sistemului electric de propulsie.
0
839
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!