Viitorul SUV de top Volvo va fi electric, dar nu se va numi XC90! Modelul actual va fi produs în continuare

5 Iulie 2021, 16:26
Denis Godorozea
Acum câteva zile Volvo a prezentat conceptul Recharge, model ce a prefaţat designul viitoarelor modele suedeze, în special cele electrice. În cadrul prezentării oficialii companiei suedeze au dezvăluit şi detalii curioase despre viitorul model de top, SUV ce va fi noua navă amiral Volvo, dar care nu va mai fi denumit XC90. Mai mult de atât, se pare că modelul actual, la cea de-a doua generaţie, va fi produs simultan cu viitorul SUV electric.
Conform planurilor anunţate mai devreme de Volvo, către anul 2025 nu mai puţin de jumătate din totalul automobilelor comercializate de suedezi la nivel global vor fi modele 100% electrice, urmând ca cu 5 ani mai târziu suedezii să renunţe complet la motoarele clasice cu combustie internă. Asta înseamnă că, ca şi în cazul Audi, majoritatea absolută a noilor modele lansate de companie vor fi electrice.
Mai multe detalii captivante despre viitorul succesor al actualului XC90 au fost dezvăluite de CEO-ul Volvo, Hakan Samuelsson. Acesta a relatat că noul model va primi un nume complet nou, or odată cu tranziţia către sisteme de propulsie electrică suedezii vor renunţa la denumirile clasice formate din litere şi cifre. Oficialul nu a dezvăluit, însă, după ce principiu vor fi denumite noile modele, dar compania va renunţa şi la denumirile modelelor din seriile 60 şi 40 ulterior.
Noul SUV electric de top Volvo va avea la bază platforma modulară SPA2, pe care o va împărţi şi cu viitorul Polestar 3, primul SUV electric cu siluetă coupe a mărcii. Ambele modele vor fi produse la uzina Volvo din SUA, acolo unde în prezent sunt asamblate doar sedanurile S60. Cât despre noua nava amiral suedeză — aceasta va fi prezentată pe parcursul anului viitor, urmând să marcheze debutul comercial în primele luni ale anului 2023. Cu un an mai târziu va fi lansat succesorul lui Volvo XC60 pe aceeaşi platformă.
0
1,624
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!