Volvo promite autonomie record pentru electromobile: un viitor model va parcurge până la o mie de kilometri

2 Iulie 2021, 10:30
Denis Godorozea
Odată cu prezentarea conceptului Recharge, un SUV electric ce prefaţează designul viitoarei generaţii XC90, suedezii de la Volvo au dezvăluit şi planurile companiei pentru următorul deceniu, printre care stabilirea unui record de autonomie în segmentul electromobilelor, cu un model ce va putea parcurge până la o mie de kilometri cu un singur plin al bateriilor.
Pentru a atinge obiectivul specificat mai sus, cei de la Volvo şi-au unit forţele cu compania suedeză Northvolt, cu care în viitor va inaugura şi o proprie farbrică Gigafactory pentru producţia bateriilor pentru electromobilele comercializate cu emblema Volvo. Tot în cadrul acestei cooperări suedezii vor inaugura şi un centru de cercetare, misiunea de bază a căruia va fi îmbunătăţirea tehnologiilor şi bateriilor actuale pe bază de litiu, astfel încât acestea să ofere autonomii extinse şi să aibă nevoie de timp redus pentru încărcare.
Conform planurilor enunţate de Volvo, ţinta în cadrul parteneriatului cu Northvolt este de a atinge o densitate a energiei în baterii de peste 1,000 Wh/l, or, aceasta va permite viitoarelor electromobile echipate cu acumulatori de generaţie nouă să parcurgă până la 1,000 km cu un singur plin. Simultan, suedezii şi-au concentrat forţele în îmbunătăţirea tehnologiilor şi metodelor de încărcare a bateriilor, astfel încât timpul de încărcare să fie redus de două ori. Asta ar însemna că electromobilele viitoare Volvo vor avea nevoie de doar minute de încărcare pentru autonomii de 300 km sau chiar mai mult.
0
864
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!