Accident cu 3 automobile aseară în sectorul Botanica din Chişinău, din cauza unei situaţii des întâlnite în trafic

26 August 2021, 08:01
Redacţia PiataAuto.md
Un accident cu avarierea gravă a două automobile din cele trei implicate s-a produs aseară în sectorul Botanica din Chişinău, pe strada Independenţei. Un Opel şi un Hyundai s-au lovit cu putere, în urma impactului Hyundai fiind proiectat spre alt automobil parcat pe marginea drumului.
O pasageră din Hyundai a fost uşor rănită şi a fost preluată pentru îngrijiri medicale. Primele două automobile care au generat impactul iniţial au fost grav avariate, cel parcat a scăpat mai uşor şi a slujit drept barieră ce a oprit Hyundai să nu ajungă pe trotuarul din preajmă.
Situaţia producerii accidentului e una foarte des întâlnită în trafic, fiind în permanenţă generatoare de situaţii de risc, mai ales pentru şoferii cu experienţă mai mică. Hyundai venea dinspre stradela Maramureş, vrând să vireze stânga. Un automobil a încetinit pentru a-i permite să treacă, Hyundai a început a vira, fără a se asigura că nu există şi alte automobile care vin. În acel timp, Opel continua să meargă pe strada Independenţei şi s-a pomenit cu Hyundai în faţa sa, pe care l-a lovit din plin în partea laterală stânga.
În asemenea cazuri, mai ales când în traficul din Chişinău există străzi prea late pentru o singură bandă pe sens şi prea înguste pentru două, iar asemenea situaţii cu două automobile pe acelaşi sens, aproape paralel, pot surveni. Singura soluţie pe care o înveţi din experienţă e că, atunci când ţi se permite să ieşi de pe un drum secundar, înaintezi succesiv pe cât o lăţime de automobil, convingându-te cu fiecare nou segment că nu vine un alt automobil paralel sau din direcţie opusă. Sigur, nu încurcă precauţie nici pe drumul principal, atunci când vezi că cineva încetineşte nefiresc, să arunci o privire pentru a înţelege motivul frânării şi eventual să reduci din viteză pentru a fi gata să reacţionezi. Dar, aşa cum spuneam, aceste reacţii sunt mai mult învăţate din experienţă în Chişinău. Pur regulamentar, cel mai probabil Hyundai va fi declarat vinovat pentru că nu s-a asigurat la ieşirea de pe un drum secundar.
0
2,548
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!