Accident grav în Germania, după ce un şofer de automobil a vrut să dea lecţii în trafic, frânând brusc în faţa camioanelor

23 August 2021, 09:43
Redacţia PiataAuto.md
Cu toţii vedem sau auzim adesea despre cazuri în care unii şoferi vor să dea un soi de „lecţii” altora din trafic frânând brusc în faţa lor. Şi mai de neînţeles e când asemenea situaţii se fac în faţa unor camioane mari şi grele, care frânează mult mai dificil, iar un eventual accident se poate solda cu pagube uriaşe. Ei bine, un caz recent din Germania a arătat exact ce se poate întâmpla în urma unor asemenea „profesori” de drum, ce ţin să dea lecţii altora.
Imagine simbol

Totul s-a întâmplat în dimineaţa zilei de 20 august, încă înainte de răsăritul soarelui, aproximativ la 4 dimineaţa, pe autostrada A45, lângă localitatea Limeshain. Acea porţiune de autostradă e una cu două benzi pe sens, iar la un moment dat apăruse o a treia bandă pentru ieşirea de pe autostradă. Două camioane mari circulau pe banda dreaptă, continuându-şi drumul înainte. Un al treilea camion, mai uşor, ieşise la depăşirea celor două camioane mari, circulând pe banda stângă. Un automobil ce venea din spatele camionului ce se afla în depăşire, s-a arătat deranjat că are camionul în faţa sa, aşa că a început să-i tot facă flash-uri din faruri, şi să preseze şoferul de camion să se dea mai repede din calea sa. Acesta din urmă a tras din nou pe banda dreaptă imediat ce a depăşit camioanele mari, doar că după asta şoferul automobilului l-a depăşit, a schimbat şi el banda dreaptă şi a frânat brusc, până aproape de oprirea completă, pe autostradă!
Imagine cu urmările accidentului produs pe autostrada A45 în Germania

Respectiv, primul camion a reuşit să frâneze, dar cele două camioane mari, ce veneau din spate — nu. Primul dintre ele a frânat mai preventiv şi a lovit doar uşor camionul din faţa sa, însă colegul său din spate, care-l urma, a lovit cu putere camionul său, alegându-se cu cabina puternic deformată. Şoferul de 59 de ani, care conducea acest camion din urmă, a fost rănit, însă a scăpat fără traume grave care să-i pună viaţa în pericol, datorită siguranţei oferite de camionul său. Ceilalţi doi şoferi de camioane n-au fost răniţi.

Partea şi mai revoltătoare este că şoferul de automobil, care a vrut să dea „lecţia”, a fugit imediat după accident, fără a se opri măcar să vadă dacă e rănit vreun şofer în accidentul provocat tot de el. Poliţia germană estimează daunele materiale provocare de acest accident la 180,000 euro şi anunţă clar: singurul vinovat pentru accident este şoferul automobilului din faţă, iar acum este căutat pentru pedeapsă penală pe trei capete de acuzare, pentru condus agresiv, subminarea siguranţei traficului şi fuga de la locul accidentului. Poliţia caută martori pentru a-l găsi mai rapid, însă, dat fiind că autostrăzile germane au camere video la majoritatea intersecţiilor, intrărilor şi ieşirilor, o analiză minuţioasă a imaginilor în acea regiune va duce inevitabil la identificarea şoferului şi arestarea lui. Cel mai probabil, acesta va avea de înfruntat acum şi un termen de închisoare, pe lângă eventuala plată a daunelor, or, în asemenea cazuri, compania sa de asigurare e îndreptăţită să facă regres asupra sa, pentru a-şi recupera cheltuielile provocate de un accident produs în urma condusului agresiv cu părăsirea locului accidentului şi investigări penale.
1
6,435
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!