Accident în lanţ pe o autostradă din Germania între 3 camioane care se aflau pe banda a treia, unde nu aveau ce căuta

21 August 2021, 09:32
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Germania raportează despre un accident mai puţin obişnuit, produs la 19 august pe autostrada A2, în apropiere de Dortmund. E vorba e un accident în lanţ între camioane, unul dintre care transport mai multe automobile, produs pe o bandă de circulaţie unde toate trei camioane nu ar fi trebuit să se afle.
Autostrada A2 are trei benzi în acea regiune, iar asta înseamnă că pentru camioane e permisă circularea pe benzile 1 şi 2, deci dreapta şi cea din mijloc, cu excepţia faptului când acestea ar avea nevoie de efectuarea unei manevre spre vreun braţ din stânga al autostrăzii, însă aici nu era cazul. Poliţia menţionează că primele două benzi erau ceva mai aglomerate pe autostradă la acea oră, aşa că trei şoferi de camioane, toţi din Polonia, au decis să o facă pe şmecherii şi au luat-o pe cea de-a treia bandă, acolo unde nu ar fi trebuit să se afle.
La un moment dat, unul din faţă a vrut să reintre brusc în fluxul de trafic de pe banda a doua, care se deplasa mai lent, aşa că e redus şi el brusc viteza. Conaţionali lui l-au ajuns din urmă şi astfel s-a produs un accident în lanţ, cu avarierea gravă a două dintre camioane, mai ales a celui de-al treilea din coloană, care transporta mai multe autoturisme.
În rezultat, camioanele au suferit pagube importante, iar curăţarea autostrăzii şi tractarea lor a durat mai bine de 3 ore. Nici un şofer nu a fost rănit, însă poliţia din Germania atenţionează că în acest caz camioanele din Polonia nu au avut ce căuta pe banda a treia, chiar în contextul unui ambuteiaj, prin urmare e foarte probabil că şoferii acestora vor primi sancţiuni adiţionale, pe lângă cele directe legate de provocarea accidentului.
0
32,286
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!