Acesta e un roadster sport, creat pentru poliţia din Rusia, pe baza pieselor de Lada

23 August 2021, 12:02
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Rusia foloseşte în prezent în cea mai mare parte autoturisme Lada şi doar în anumite cazuri speciale recurge la modele mai sofisticate. De ceva timp, se tot discută că poliţia ar avea nevoie de mai multe modele rapide, care să nu coste chiar cât un supercar. Acum o companie rusească, specializată în producţia şi livrarea unor vehicule şi componente pentru domeniul militar, a creat un roadster sport pentru poliţie, iar acesta e cu adevărat interesant, luând în considerare din ce componente e creat.
Aşadar, pentru a minimiza costurile de dezvoltare şi producţie, compania a folosit aproape integral piese şi componente de Lada. De fapt, noul model e creat pe baza unui roadster experimental anterior, numit Krym şi produs de aceeaşi companie, care folosea piese Lada şi care a fost acum perfecţionat pentru performanţe cu adevărat sportive.

Caroseria maşinii e făcută dintr-un aliaj special de oţel, care ar fi mult mai uşor decât unul convenţional. Motorul e tot unul de Lada, de 1.6 litri, dar modificat să livreze 140 CP. Datorită greutăţii mici, însă, creatorii acestui roadster poliţienesc promit un timp de accelerare de la 0 la 100 km/h de doar 4.9 secunde! Şi asta în condiţiile unei cutii manuale. Viteza maximă, pe care o va putea atinge poliţia cu acest automobil, va fi de 220 km/h.
Conform reprezentanţilor companiei care a prezentat modelul, maşina le-a fost deja arătată celor din structurile de poliţie şi, deşi încă n-au confirmat dorinţa de achiziţie, urmează s-o vadă şi s-o analizeze în detaliu, pentru a lua o decizie viitoare.
0
3,072
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!