Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Au reuşit: ucrainenii au bătut un nou record de viteză cu motocicleta electrică, ce marchează renaşterea Dnepr MT

16 August 2021 - 10:37
Ilie Toma
Vineri vă informam despre unul din cele mai frumoase anunţuri pentru pasionaţii de motociclete din estul Europei, şi anume cel prin care fondatorul unei companii de motociclete din Ucraina anunţase că va renaşte renumita marcă Dnepr, cunoscută nouă sub forma motocicletelor cu ataş MT. Mai mult ca atât, motocicletele Dnepr vor renaşte cu propulsie electrică, iar compania ucraineană anunţase că pregătise deja un prototip electric, pe care să-l ducă în SUA pentru stabilirea unui record de viteză, iar astfel să marcheze începutul renaşterii Dnepr MT.
Ei bine, le-a reuşit! Totul s-a produs în cadrul săptămânii vitezei de la lacul Bonneville din SUA, un teren plat imens, acoperit cu sare, pe fundul uscat al unui lac de cândva, or, locul e adorat de cei care vor să bată recorduri de viteze. A reuşit s-o facă acum şi noua motocicletă conceptuală a ucrainenilor — Delfast Dnepr Electric, Delfast fiind numele companiei care a obţinut recent dreptul de a renaşte Dnepr.
Motocicleta lor, condusă de ucraineanul Sergii Malyk, a atins un record absolut în categoria celor mai puţin puternice, categorie numită A Omega la Bonneville. Ucrainenii au atins acum 107.2 mile per oră, echivalentul a 172.52 km/h. Sună ca o cifră mică pentru o motocicletă, dar conceptul ăsta e o perfecţionare a altuia din trecut, realizat tot de Delfast, iar Delfast a fost până mai ieri doar un producător de e-bike-uri, aventura lor cu Dnepr MT abia urmând să înceapă. Apropo, cu versiunea anterioară a aceluiaşi prototip, tot ucrainenii setaseră recordul anterior în 2018, atingând 104.78 mile per oră.
Foto: Sergii Malyk, pozând în SUA lângă un e-bike din gama curentă Delfast

Din nou, pot părea cifre neimpresionante şi un pic complicate, dar, ceea ce trebuie să înţelegem din toată povestea, de fapt, e că acest moment e unul mai mult simbolic pentru startul oficial al renaşterii Dnepr. Pentru că au obţinut dreptul mărcii Dnepr abia de curând, cei de la Delfast n-au avut timp să creeze un concept de altă talie şi alte performanţe, aşa că au folosit unul de demult, perfecţionat niţel acum. Dar, cel mai probabil adevăratele viitoare motociclete electrice Dnepr renăscute vor lupta în cu totul altă ligă de viteză şi putere, mai aproape de ideea primului Harley Davidson electric. Aşa că acest record e punctul de reconfirmare şi start oficial pentru ceva cu adevărat fascinant ce a trebui să urmeze, iar de aici încolo echipa de ucraineni ai Delfast se pune pe muncă intensă pentru a renaşte frumos legendarele motociclete Dnepr MT.
Foto: schiţă de design cu ceea ce ar putea deveni în curând motocicletele renăscute Dnepr MT
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter