Caz fără precedent în Rusia: pieton condamnat la închisoare pentru că a provocat un accident

5 August 2021, 12:56
Denis Godorozea
Instanţa de judecată a condamnat cu închisoare un pieton care în toamna anului trecut a provocat un accident rutier mortal, fiind în stare de ebrietate. Bărbatul se deplasa pe carosabil pe timp de noapte şi astfel a forţat un şofer să manevreze brusc pentru a evita impactul. Maşina s-a răsturnat în consecinţă, iar şoferul a decedat.
Cazul a avut loc în noiembrie 2020. Potrivit instanţei, victima accidentului se deplasa pe o şosea din Republica Calmîchia, Federaţia Rusă, şi la un moment dat a ieşit pe contrasens pentru a întrece regulamentar un camion, vitezometrul indicând aproximativ 80 km/h. În acel moment, însă, şoferul a zărit un pieton în cale şi a fost nevoit să manevreze brusc pentru a evita impactul, motiv din care a derapat de pe şosea. Şoferul nu avea cuplată centura de siguranţă, iar în urma accidentului a fost aruncat din automobil la aproximativ 15 metri, iar din cauza traumatismelor s-a stins din viaţă.

Poliţia a identificat pietonul ce se deplasa neregulamentar pe şosea pe timp de noapte la câţiva kilometri distanţă. Testul a indicat o concentraţie de 1.23 mg/l de alcool etilic pur în aerul expirat de bărbat. Oamenii legii au dispus reţinearea bărbatului şi tragerea lui la răspundere pentru provocarea accidentului. Instanţa a constatat că bărbatul se face vinovat pentru accidentul mortal, iar starea de ebrietate a fost considerată de instanţă drept circumstanţă agravantă. În consecinţă, bărbatul a fost condamnat la închisoare pe termen de un an.
0
1,784
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!