Caz neobişnuit aseară în Chişinău: o Skoda transporta o butelie mobilă de gaz, care s-a spart, punând pompierii şi poliţia în alertă

19 August 2021, 08:16
Redacţia PiataAuto.md
Un caz neobişnuit s-a produs aseară în Chişinău, pe strada Bucovina şi a generat un risc major nu doar de incendiu, ci şi de explozie, dar totul a fost gestionat cu bine datorită acţionării prompte a şoferului şi intervenţiei eficiente a serviciilor speciale.
Un şofer cu Skoda Octavia transporta în portbagaj o butelie de genul celor clasice, sovietice. La un moment dat, butelia mobilă din portbagajul maşinii sale s-a spart, fisura generată eliberând brusc un jet intens de gaz. În situaţia creată, şoferul a acţionat ca la carte — a oprit maşina într-o zonă relativ sigură, a deschis toate uşile şi hayonul, a sunat la 112 şi a semnalizat prezenţa maşinii prin elemente reflectorizante adiţionale.
Datorită acestei intervenţii rapide, pompierii şi poliţiştii au putut veni rapid la locul incidentului şi au desfăşurat imediat o operaţiune de securizare a zonei, dirijare a traficului pentru ocolirea zonei de risc şi, paralel, de minimizare a riscului izbucnirii unui incendiu sau a unei explozii. Pompierii şi-au făcut şi ei treaba de minune, scenariul pesimist fiind evitat, iar pericolul înlăturat. La scurt timp a fost reluată şi circulaţia completă pe strada Bucovina.
Cu siguranţă acestei incident ar trebui să ne motiveze să evităm buteliile „casnice” de acest tip, renumite pentru a avea un corp metalic subţire, supus coroziunii intense în timp.
0
14,877
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!