Cazul Toyota Land Cruiser de pe şoseaua Balcani: poliţia a depistat şoferiţa, avea o mulţime de încălcări şi i-a aplicat o serie de amenzi

12 August 2021, 15:03
Redacţia PiataAuto.md
Un caz revoltător a ieşit la iveală luni dimineaţă, după ce un vizitator ne-a expediat la redacţie o situaţie surprinsă de el pe şoseaua Balcani din Chişinău, când o Toyota Land Cruiser insista să ocolească pe acostament întreaga coloană de maşini, iar şoferii s-au solidarizat pentru a-i zădărnici intenţiile. Au urmat manevre de condus agresiv, iar într-un final Toyota a ieşit pe partea stângă şi a ignorat marcajul rutier din apropierea intersecţiei cu strada Petricani. Ieri dimineaţă, după discuţii repetate cu poliţia în care întrebam despre finalitatea acestui caz, ne-am simţit obligaţi faţă se publicul nostru să informăm aşa cum este, că poliţia nu făcuse până la acea oră încă nimic altceva decât să se autosesizeze pe acest caz, dar şoferul aşa şi nu fusese identificat. Azi, însă, am fost contactaţi de INSP şi am fost informaţi despre finalitatea acestui caz. Iar detaliile sunt surprinzătoare!
Aşadar, poliţia a identificat şoferul acelei Toyota Land Cruiser. Era o şoferiţă în vârstă de 25 de ani, după cum ni s-a comunicat şi, din situaţia surprinsă în video, ea a fost documentată şi amendată pentru ignorarea marcajelor rutiere. Nu şi pentru condus agresiv, or, condusul agresiv se pedepseşte mult mai dur şi presupune şi alte măsuri punitive, inclusiv suspendarea permisului de conducere. Se pare că agentul constatator al poliţiei nu a văzut condus agresiv în acea situaţie. Dar, totuşi, odată ce maşina şi şoferiţa a fost identificată, poliţia a mai descoperit şi alte încălcări.
Foto: şoferiţa a fost amendată pentru ignorarea acestor marcaje

Astfel, în ziua acelui video, Toyota Land Cruiser circula fără revizia tehnică valabilă şi fără asigurare RCA valabilă! Respectiv, şoferiţa a fost amendată şi pentru aceste încălcări. Amenda totală pentru toate trei încălcări de mai sus nu e mare, însă — 1,350 lei. Punctele de penalizare, însă, sunt mai dureroase, or, poliţia i-a aplicat în total 8 puncte de penalizare. Respectiv orice încălcări viitoare în termen de 6 luni, dacă sunt grave sau cumulate ca şi aici, o pot lăsa fără permis de conducere.
Pe lângă asta, poliţiştii au descoperit că maşina avea şi o încălcare de viteză de la camerele din trafic, aşa că au aplicat încă o amendă de 900 lei şi 4 puncte de penalizare, doar că aici altcineva ar fi fost la volan, aşa că amenda i s-a aplicat persoanei indicate ca aflându-se la volan în acel moment.

Ce părere ai de toată această situaţie? A fost pedeapsa poliţiei pe măsura încălcărilor comise? A fost poliţia corectă să constate lipsa condusului agresiv aici?
1
21,384
COMENTARII (1)
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 12 August 2021 - 18:04
Ar fi bine politia sa inceapa sa aplice amenzi pentru condusul agresiv.
Multumiri redactiei PiataAuto pentru informarea politiei (si insistenta in a afla finalitatea cazului) si soferului care a trimis clipul video la redactie.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!