Cazul solidarizării şoferilor moldoveni în faţa unui conducător de Land Cruiser: poliţia s-a autosesizat, dar de două zile încă n-a pedepsit pe nimeni

11 August 2021, 10:24
Redacţia PiataAuto.md
Luni dimineaţa devreme publicam un material video, primit la redacţie de la un vizitator, în care şoferii moldoveni se solidarizaseră în faţa unui tupeist cu Toyota Land Cruiser pe şoseaua Balcani, care încerca să-i depăşească pe toţi ceilalţi pe acostament, apoi a avut mai multe manevre de intimidare şi condus agresiv faţă de ceilalţi şoferi. Cazul a stârnit un impact nemaivăzut în rândurile comunităţii noastre.
Încă de luni dimineaţă, poliţia ne-a informat că s-a autosesizat pe marginea acestui caz şi a venit cu expresiile standard, că şoferul urmează a fi identificat şi tras la răspundere. I-am întrebat dacă acesta va fi penalizat doar pentru marcaje rutiere sau şi pentru condus agresiv, or, cea de-a doua încălcare se pedepseşte mult mai grav, cu retragerea obligatorie a permisului de conducere pe o perioadă de la 6 la 12 luni. Atunci, luni, cei de la poliţie n-au putut răspunde, zicând că agentul constatator urmează să stabilească circumstanţele.

Marţi dimineaţă i-am contactat din nou pe cei de la poliţie, pentru a vedea finalitatea — dacă l-au identificat pe şofer, dacă l-au invitat la ei şi, respectiv, dacă l-au penalizat şi în baza căror încălcări exact. Răspunsul a fost că încă se lucrează, că va fi identificat şi tras la răspundere. Cu alte cuvinte, şoferul încă nu fusese identificat şi pedepsit.
Azi, miercuri dimineaţă, am contactat din nou poliţia, pentru a ni se da o finalitate, ori, două zile complete sunt de obicei mai mult decât suficiente pentru orice asemenea caz ca ancheta să evolueze de la autosesizare până la sancţionare. Nu şi în acest caz! Azi am auzit acelaşi răspuns — că s-a autosesizat, că urmează a fi identificat şoferul şi pedepsit. Când? De ce în două zile nu s-a făcut nimic? Deci, efectiv, timp de două zile poliţia nu a făcut nimic decât să se autosesizeze şi mai departe nici măcar n-a identificat încă şoferul, nemaivorbind de sancţionare. Or, autosesizarea o fi ea îmbucurătoare, dar e doar prima etapă şi nu e egală cu pedepsirea.

Respectiv, ne simţim obligaţi faţă de publicul nostru să informăm exact aşa cum este: că în acest caz, de două zile poliţia doar s-a autosesizat, dar încă n-a făcut nimic altceva. Deci, nu e de mirare de ce asemenea maniere de tupeu încă mai există în trafic.
3
11,774
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!