Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Cel mai accesibil electromobil Tesla, concurent pentru VW ID.3, este gata de teste pe drumurile publice

4 August 2021 - 13:26
Denis Godorozea
Tesla se pregăteşte să completeze propria gamă de electromobile cu cel mai accesibil model, destinat în special pieţelor din Europa şi China, un eventual concurent pentru noul Volkswagen ID.3, dar şi Nissan Leaf. Proiectul a demarat în cadrul diviziei Tesla din China, iniţial fiind conceput pentru piaţa asiatică, în regim secret. Astfel, în lipsa unor informaţii oficiale şi noilor promisiuni date de Elon Musk, se pare că prototipurile viitorului electromobil sunt aproape gata de teste pe drumurile publice.
Presa internaţională, cu referire la surse din interiorul companiei americane, sugerează că viitorul electromobil va fi numit Model 2 şi va avea un preţ orientativ de până la 25 mii dolari americani, respectiv cam 21,000 euro şi un pic, ceea ce-l aduce în segmentul electromobilelor compacte europene de talia lui Renault Zoe. De altfel, vocile apropiate companiei sugerează că acesta va fi şi primul hatchback din gama americanilor, dar cu siluetă şi design apropiate de actualele Model 3 şi Model Y.
Mai puţine informaţii sunt oferite despre substratul tehnic, dar putem anticipa că electromobilul va prelua tehnologiile de la modelele mai mari din gamă, precum Model 3, dar va fi echipat cu motoare electrice de bază şi va avea autonomii reduse. Ei bine, chiar şi în aceste condiţii americanul va fi competitiv nu doar în raport cu cele mai solicitate electromobile compacte din Europa, dar va trebui să facă faţă şi modelelor electrice cu adevărat accesibile, precum cele chinezeşti. Or, piaţa asiatică este miza principală a americanilor din punct de vedere al vânzărilor.
Mai multe informaţii vor fi dezvăluite mai aproape de startul oficial al testelor pe drumurile publice, iar acest lucru ar putea avea loc până la sfârşitul acestui an. Lansarea comercială va avea loc, în aceste condiţii, în anii 2022-2023.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter