Chinezii au dezvăluit un SUV mare cu substrat tehnic hibrid de la Lexus şi Toyota

30 August 2021, 14:36
Redacţia PiataAuto.md
Ceea ce vedem aici e un SUV mare şi somptuos, de 4.84 metri lungime, făcut să pară din anumite unghiuri chiar de talia lui Lexus LX, deşi cifrele dimensiunilor nu-l duc tocmai într-o asemenea ligă superioară. Totuşi, acest nou model dezvăluit în China, pe nume GAC GS8, a debutat cu un substrat tehnic hibrid de la Lexus şi Toyota!
Modelul GS8 se produce de ceva timp, dar noua versiune hibridă are diferenţe notabile de design, care s-ar putea răspândi pe întreaga gamă a modelului. Zicem asta pentru că şi interiorul diferă foarte mult, ceea ce ne duce cu gândul la un posibil update complet al modelului. Paradoxul e că producătorul chinez a reuşit să-i convingă pe japonezi să le vândă sistemul de propulsie hibridă, cu tot cu cutia de viteze cu raport continuu variabil.
Chinezii încă nu divulgă date complete înainte de premiera publică, însă primele informaţii publicate de jurnaliştii chinezi, care au fost invitaţi la o prefaţare, indică asupra faptului că vom vedea doar o parte din primul sistem hibrid pus cândva pe Toyota RAV4, în forma sa mai incipientă, şi pe Lexus NX300h. Şi când spunem o parte, ne referim la electromotor, cutie de viteze, controllere, baterie, cabluri, dar nu şi motorul cu ardere internă în ciclu Atkinson al celor de la Toyota şi Lexus. Chinezii vor trebui să folosească unul propriu, de 2.0 litri, despre care se spune că ar avea 190 CP.
Ce crezi, este decizia celor de la Toyota de a vinde sistemul său hibrid chinezilor una înţeleaptă, pe termen lung?
1
2,695
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!