Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Chinezii au lansat unul din cele mai frumoase automobile retro din timpurile noastre, care e şi hibrid

28 August 2021 - 12:14
Ilie Toma
Cu doar câteva zile în urmă publicam o analiză amplă pe baza unui studiu Lexus, care releva că ultimele 18 luni de viaţă total diferită în toată lumea au făcut ca formele retro să ne fie mult mai dragi tuturor, dar în acelaşi timp, foarte mulţi tineri au descoperit pentru prima dată avantajele de a deţine o maşină personală, ca un spaţiu privat de mobilitate, iar aceşti tineri acceptă preponderent forme de propulsie considerate ecologice. Vă spuneam atunci că, cel mai probabil, aceste trenduri deja au fost aflate de mulţi alţi producători prin studii similare, doar că nu au fost făcute publice, cum a făcut-o Lexus. Ei bine, ieri a venit şi o lansare din China care pare să întruchipeze exact toate acele trend-uri de care vorbeşte acel studiu. Şi e o lansare care va atrage cu siguranţă privirile şi inimile multora!
Chiar dacă ceea ce vedem în imagine nu pare a fi un SUV, maşina asta pretinde a fi SUV şi poartă numele de Wey Fuguchaojia SUV. Numele e format din două cuvinte chineze lipite, unde Fugu înseamnă retro, iar chaojia înseamnă un fel de hipster. Iar pretenţia sa de a fi SUV nu e chiar atât de departe de adevăr, maşina având o gardă la sol generoasă, comparabilă cu SUV-urile moderne, şi având în esenţă suspensie de SUV. Şi apoi, prin anii de demult, orice maşină avea aceeaşi 17-20 cm gardă la sol, cu care azi se laudă SUV-urile.
Aşadar, noul model ar putea fi acuzat doar că face un pic exces de crom, însă formele sale au fost desenate foarte iscusit, mult mai interesant şi îndrăzneţ decât modelele de vreo două decenii în urmă ale americanilor, gen Chrysler PT Cruiser. Arcurile noului model chienz sunt mai proeminente, iar însăşi silueta modelului pare o renunţare foarte îndrăzneaţă la practicism, de dragul frumosului în esenţă. Până la urmă, conform aceluiaşi studiu, mult mai mulţi oameni singuri vor căuta automobile, pentru experienţe solitare de condus la bord. Iar în spatele creării unui design atât de original şi reuşit stă un fost angajat de la Land Rover, Phil Simons.
Respectând aceleaşi tendinţe, interiorul maşinii e unul la fel de inspirat, căptuşit cu materiale atent lucrate şi plin de tehnologie digitală modernă. Trei ecrane diferite formează o planşă de bord integră, cam cum se întâmplă din punct de vedere tehnologic şi la noul Mercedes EQS! Şi gurile rotunde de ventilare par să ne aducă aminte de aceleaşi forme Mercedes, dar nu se poate spune că ar fi o copiere directă, mai degrabă formele rotunde se potrivesc cel mai bine în designul retro şi atât, iar tehnologia display-urilor poate avea pur şi simplu acelaşi furnizor.
Şi, în fine, trendul e respectat şi la sistemul de propulsie, or, noul Wey Fuguchaojia SUV are un sistem de propulsie hibridă. Detaliile tehnice ale acestui nu sunt deocamdată anunţate, dar producătorul are mai multe sisteme aflate deja în producţia de serie, prin urmare la capitolul ăsta putem fi siguri că maşina va avea un sistem verificat.
Marca Wey îi aparţine uzinei Great Wall Motors, care se tot ţine de lansat mărci noi în ultimii ani, dedicate spre tot soiul de consumatori ţintă. Wey, se pare, că va fructifica anume acest trend al consumatorilor tineri, doritori de hitech şi premium, dar totodată de forme retro îndrăzneţe. Această creaţie va fi prezentată publicului din China în curând, oficial ca şi concept, dar cel mai probabil va ajunge în producţia de serie peste doar câteva luni.
Ce părere ai de noul automobil chinezesc retro?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter