Cum îi pedepseşte poliţia din Germania pe tiktokerii care se filmează gonind pe străzile oraşelor

5 August 2021, 16:44
Redacţia PiataAuto.md
Problema vitezomanilor care gonesc prin oraşe şi-şi postează neapărat isprăvile pe reţelele sociale reapare în Moldova periodic, cu regularitate. Chiar săptămâna trecută un asemenea şofer se filmase gonind în Chişinău cu 165 km/h. După ce aceste cazuri ajung în vizorul publicului cel mai des auzim că poliţia se autosesizează, dar rareori se ajunge la vreo finalitate de duritatea necesară. Maxim o amendă de câteva sute de lei şi atât.
Foto: captură din cazul şoferului care se filmase cu 165 km/h prin Chişinău

Pe de altă parte, un caz foarte asemănător a avut loc de curând în Germania, iar modul în care poliţia l-a găsit şi pedepsit pe protagonist, ne arată un exemplu perfect a cum ar trebui să se întâmple lucrurile şi la noi. Un tânăr de 27 de ani a gonit noaptea prin oraşul Krefeld, filmându-şi fapta cu telefonul său. Tânărul a atins viteze de peste 100 km/h, traversând inclusiv o zonă limitată la doar 30 km/h din oraş. După ce a oprit, şoferul a ieşit din maşină şi şi-a lăudat vehiculul, iar în imagini s-au văzut şi plăcuţele de înmatriculare.
Foto: captură din video-ul germanului, 104 km/h într-o zonă limitată la 30 km/h

A fost proba perfectă pentru poliţie, care, la scurt timp după încărcarea video-ului pe TikTok şi recepţionarea unui link de la un cetăţean responsabil, l-a identificat şi a mers direct la el acasă. Deci, nu i-a trimis o scrisoare, nu a aşteptat să mai treacă o săptămână în căutări, ci a mers direct, imediat, acasă la şofer. Ce-au făcut acolo e şi mai interesant.
De cum a deschis uşa, tânărul a fost anunţat că are dosar penal pentru condusul agresiv pe care l-a comis, pe lângă alte câteva încălcări contravenţionale admise paralel. Tânărului i-a fost anulat permisul de conducere, iar pe lângă asta, i-a fost confiscat şi automobilul cu care a comis încălcarea, cel puţin pe perioada anchetei, dar, judecând după probele pe care le are poliţia, tânărul tiktoker poate spune adio maşinii sale şi unui cazier curat.

Toate aceste acţiuni ale poliţiei germane au fost posibile datorită unor modificări legislative, operate în anul 2020 în Germania, care criminalizează condusul agresiv şi cursele neautorizate pe drumurile publice. Apropo, avem şi noi, tot din 2020, în Moldova, o lege similară. Dar, din câte ştim, n-a fost aplicată niciodată la severitatea ei maximă.
1
3,056
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!