Defender-ul clasic e în continuare preferat de tuneri: cum arată offroader-ul înnobilat de Heritage Customs

6 August 2021, 17:23
Denis Godorozea
Atelierul Heritage Customs din Țările de Jos prezintă noua creaţie exclusivă pe baza generaţiei precedente Land Rover Defender. Tunerii susţin că proiectul Heritage Customs Vintage Moon Dust va exista într-un singur exemplar original, menit să înnobileze aspectul offroader-ului clasic britanic. Dar în aceste condiţii bijuteria exclusivă nu poate avea şi un preţ accesibil, fireşte.
La baza Vintage Moon Dust a stat clasicul Defender 90 V8, reabilitat de tuneri la condiţia unui offroader nou. Caroseria a fost acoperită cu vopsea originală de tip mat, iar elementele exterioare de decor au fost înlocuite cu unele noi, din aluminiu. Barele de protecţie şi pragurile laterale au fost înlocuite cu piese originale, iar farurile sunt echipate cu tehnologii LED acum. Defender-ul a beneficiat de jante noi de 16 inch, încălcaţe în anvelope de offroad livrate de BFGoodrich.
Sub capota Vintage Moon Dust se află benzinarul V8 de 3.5 litri, ce dezvoltă standard 136 CP şi 253 Nm. Atelierul de tuning nu a introdus careva modificări la acest capitol, or misiunea tunerilor a fost de a crea un offroader original, nu neapărat performant. Motorul se cuplează la o cutie manuală ce transmite cuplul pe ambele punţi prin intermediul sistemului de tracţiune integrală permanentă.
Interiorul a fost îmbunătăţit cu tapiserie nouă ce combină pielea de culoare neagră cu Alcantara. Tunerii sugerează că materia primă este nespecifică pentru automobile, iar curioasă este podeaua din compartimentul posterior, acoperită cu lemn natural. Acolo în continuare se pot adăposti doi pasageri pe scaunul amplasat perpendicular şi tapisat cu aceeaşi combinaţie de piele şi Alcantara.
Vintage Moon Dust va exista într-un singur exemplar, proiectul fiind creat la solicitarea proprietarului Defender-ului original, produs în 1984. Clientul a solicitat tunerilor să nu elimine toate defectele de pe caroserie, iar asta pentru a păstra memoria aventurilor anterioare la bordul offroader-ului îndrăgit. Preţul convertirii Defender-ului a constituit aproape 80 mii euro.
0
1,499
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!