Explozie la o staţie peco din Germania, după ce un şofer a încercat să scoată benzina din rezervor cu un aspirator

10 August 2021, 14:08
Redacţia PiataAuto.md
Un caz cu totul ieşit din comun s-a produs sâmbătă, 7 august, la o staţie peco din orăşelul Witten din Germania.
Un şofer de Mercedes-Benz a venit cu automobilul său la pompa staţiei peco să alimenteze, la bordul maşinii sale aflându-se el şi încă două doamne. Doar că, în loc să toarne diesel în rezervor, a turnat din greşeală benzină 95. Până aici e o greşeală care se mai întâmplă uneori oriunde în lume, iar rezolvarea ei poate fi destul de costisitoare. Dacă motorul încă n-a fost pornit, se poate trece cu demontarea şi spălarea rezervorului şi conductelor din preajmă. Dacă a fost pornit — pot fi afectate conductele de combustibil spre motor, injectoarele, etc.
În acest caz, însă, după ce şi-a observat greşeala, proprietarul de Mercedes-Benz s-a gândit că o poate repara ieftin. Staţia Aral, la care se afla, avea alături aspiratoare mari, unde fiecare poate pune o monedă de 50 de cenţi şi-şi aspira habitaclul maşinii. Respectiv, proprietarul de Mercedes şi-a tras maşina la aspiratoare, a pus şi el moneda şi, culmea, a început a-şi aspira benzina din rezervor cu aspiratorul!
Toată ideea lui deocheată a durat foarte puţin, benzina şi vaporii ajungând în scurt timp în părţile fierbinţi ale aspiratorului şi provocând explozia puternică a acelui aspirator, aflat la staţia peco! O femeie, care se presupune că ar fi fost partenera şoferului, a fost rănită în urma exploziei. Un martor la toată întâmplarea a alergat spre ei pentru a le oferi ajutor, iar şoferul de Mercedes i-a zis că pleacă de urgenţă să ducă femeia rănită la spital, apoi va reveni pentru clarificări. A pornit Mercedesul său, aşa alimentat greşit cum era, şi a plecat, dar nu s-a mai întors. Staţia peco a rămas şi ea cu zona aspiratoarelor avariată.

Acum poliţia germană îl caută pe şoferul în vârstă de 30-40 de ani, acesta având numere de Gütersloh. Căutările forţelor de ordine pe la spitalele din apropiere n-au dat rezultate deocamdată.
0
36,797
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!