Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(FOTO) Cum a fost la Cars and Coffee Chişinău, evenimentul pasionaţilor de maşini frumoase, care a reunit fanii tuturor mărcilor

16 August 2021 - 12:33
Ilie Toma
Duminică, 15 august, la Chişinău a avut loc încă un eveniment frumos pentru pasionaţii de maşini, numit simbolic Cars and Coffee. Deşi a fost organizat de BMW Club Moldova, evenimentul a fost unul care a reunit pentru prima dată membrii mai multor cluburi auto din ţara noastră, întrunind inclusiv fani ai unor mărci considerate concurente, într-o atmosferă de comunicare relaxantă despre maşini.
Asta a făcut ca la evenimentul de ieri să existe tot soiul de mărci şi curente auto. Au existat BMW-uri clasice formidabile, rare şi întreţinute cu pasiune.
Au fost prezente maşini americane formidabile, clasice, cu motoare imense, printre ele find chiar şi un Corvette mai modern.
O fâşie întreagă de parcare a fost ocupată de exemplare clasice Mercedes-Benz din clubul pasionaţilor de această marcă din Moldova. A fost un gest de prietenie şi respect reciproc între fanii BMW şi Mercedes-Benz, dacă vrei, un gest admirabil de normalitate.
Şi apropo, tot la coloana cu Mercedes-uri parcate am surprins practic cea mai frumoasă poză situaţională: o poliţistă în uniformă, care admiră un Mercedes-Benz W124 clasic şi comunică cu alte două doamne care se aflau în maşină. Asta e exact poza care ne sugerează că, indiferent de profesie şi uniforma pe care o îmbrăcăm, pasiunea pentru maşini uneşte oamenii de pretutindeni.
La acelaşi eveniment au putut fi văzut câteva offroader-e superbe ale unui club de pasionaţi din Moldova. Maşini pregătite ca la carte, cu multă pasiune şi multă muncă la ele, pentru că, aşa cum spuneam, pasiunea auto poate lua multe forme, dar pe toţi ne uneşte aceeaşi rădăcină comună a ei.
Tot aici au venit şi câţiva reprezentanţi au clubului de pasionaţi de maşini sovietice, iar aceste maşini, văzute ieri, sunt admirabile prin autenticitatea lor. Nu doar nişte exemplare sovietice făcute să arate bine, deci, ci restaurate cu o pasiune extraordinară pentru a reda acel suflu iniţial de uzină!
Modificări total diferite de uzină au putut fi văzute acolo unde s-au adunat pasionaţii de sisteme audio năucitoare. Aici puteai vedea portbagaje sacrificate doar de dragul unui subwoofer enorm. Da, cu siguranţă cu BMW-urile astea nu te mai poţi porni la drum lung, punând valize sau cumpărături de la magazin. În schimb, te poţi face auzit de-ţi tremură şi ţie fotoliul dedesubt. E şi asta e o formă interesantă de pasiune auto, cu magia ei.
În fine, un alt fapt unic al evenimentului de ieri a fost prezenţa poliţiştilor nu doar pentru asigurarea ordinii publice, ci şi ca participanţi direcţi, ca oameni care veniseră să comunice direct cu pasionaţii auto, chiar dacă erau în uniforme. S-au discutat probleme dureroase, începând de la stereotipurile despre şoferi de BMW sau Mercedes şi cum se traduc acestea cu adevărat în maniere de trafic, până la lucruri importante şi specifice tuturor pentru siguranţa de trafic. Surprinzător, dar foarte mulţi din oamenii veniţi acolo au fost setoşi de a da întrebări directe poliţiştilor, până la un moment când comunicarea a evoluat dintr-un discurs oficial de pe scenă până la întrebări şi răspunsuri amicale, într-o atmosferă cum mai rar comunică poliţia noastră. Iar pentru partea asta, merită aprecieri atât cei care au avut ideea de a-i invita pe poliţişti, cât şi aceştia din urmă, care au ales să vină să comunice deschis cu publicul, alegând mai degrabă apropierea de şoferi, oricare ar fi pasiunile lor.
Şi, fireşte, poate cea mai mare apreciere în tot ce s-a produs ieri o merită oamenii, publicul. Şi aici ne referim şi la pasionaţii auto, care au venit acolo, dar şi la cei care au venit deocamdată în calitate de spectatori, dar toţi comunicând frumos, cu o cafea în mână şi discuţii aşa cum pot fi ele cu oamenii care împărtăşesc aceleaşi pasiuni. Până la urmă, suntem cu toţii oameni care împărţim aceleaşi drumuri, trecem prin aceleaşi situaţii, iar asemenea întâlniri ne pot apropia mai mult unii faţă de alţii, învăţându-ne ce înseamnă cultură auto, condus în siguranţă şi arătându-ne în câte direcţii frumoase poate evolua pasiunea auto, inclusiv în Moldova!
Vezi mai jus o galerie foto cu imagini de la evenimentul de ieri.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (18 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter