Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

În Moldova, în septembrie va avea loc Distinguished Gentleman Drive, evenimentul mondial dedicat maşinilor clasice

8 August 2021 - 11:58
Ilie Toma
Distinguished Gentleman’s — sună cunoscut, parcă, nu-i aşa? Dar nu era ăsta oare un eveniment legat de motociclete? Da, era! Îţi sună cunoscut pentru că din 2012 încoace, o dată în an, în peste 700 de oraşe ale lumii are loc o defilare elegantă a motocicletelor clasice şi graţioase, numită Distinguished Gentleman’s Ride. Chişinăul s-a alăturat acestui eveniment moto cam de 5 ani încoace, iar amploarea lui şi varietatea de tot soiul de motociclete caffee racer, bobber şi alte câteva tipuri acceptate, a crescut într-un mod fascinant.
Foto: imagine de la evenimentul DGR din Chişinău, anul 2020

Şi, cel important, dacă tot mai mulţi moldoveni aleg să-şi cumpere asemenea motociclete şi să le trateze cu pasiune, avem o creştere substanţială a culturii moto în Moldova. La nivel mondial, toate aceste defilări frumoase erau însoţite şi de o cauză nobilă, participanţii fiind îndemnaţi să doneze în fiecare an pentru o cauză diferită în fiecare an, prin intermediul site-ului şi a unei fundaţii internaţionale, care gestiona direcţionarea corectă a banilor. Iar mişcarea a luat o amploare frumoasă, or, din 2012 şi până azi motocicliştii eleganţi din toată lumea au reuşit să adune peste 31.5 milioane dolari pentru asemenea cauze nobile.
Foto: motociclete defilând la Distinguished Gentleman's Ride din Chişinău, pe strada Kiev, anul 2019

Ei bine, şi iată că în anul 2021 tot acest concept al pasiunii pentru motoare clasice şi al eleganţei, se extinde şi către maşinile frumoase. Aşadar, pe lângă tradiţionalul DGR cu motociclete, care a avut loc în luna mai, deja, în luna septembrie va avea lor Distinguished Gentleman’s Drive. E prima dată când la nivel mondial are loc acest eveniment şi chiar din primul an Chişinăul va fi în lista a doar 120 de oraşe din întreaga lume, unde se vor desfăşura simultan asemenea evenimente. Distinguished Gentleman’s Drive va avea loc la 26 septembrie 2021, iar organizatorii din Moldova sunt aceeaşi ca şi la evenimentul înrudit cu motociclete — Dan Untură şi echipa mică, dar plină de entuziaşti, de la Escobar Motors. La evenimentul de maşini, însă, noi, cei de la PiataAuto.md, avem onoarea să fim coorganizatori, şi să ajutăm cu tot ce putem la o bună organizare a frumosului eveniment!
Aşadar, ce va fi Distinguished Gentleman’s Drive 2021 şi ce automobile sunt invitate să participe?

Distinguished Gentleman’s Drive e un eveniment dedicat pasiunii pentru frumos şi pentru automobile frumoase, tratate cu pasiune şi entuziasm. Sunt invitate să participe maşini clasice, istorice, fabricate până în decembrie 1979 inclusiv, ca să aibă peste 40 de ani, conform standardelor internaţionale generale a ceea ce putem numi automobil istoric.
Pentru participare, însă, nu e suficient ca maşina să fie una fabricată până la acea dată limită. Ea trebuie să fie într-o stare estetică şi tehnică foarte bună, preferabil cât mai aproape de condiţia sa originală, fiind tratată cu pasiune de proprietarul său, care ar fi gata s-o expună prin defilare publicului.
Or, toate aceste maşini superbe, unele din care sunt foarte rar scoase din garajele lor, vor defila în coloană într-un episod fantastic de condus, spre deliciul publicului din Chişinău, din Moldova, şi din alte ţări ale lumii unde vor avea loc evenimente similare. Şi, desigur, ca şi la evenimentul cu motocicletele, proprietarii acestor maşini frumoase sunt încurajaţi să se îmbrace elegant şi să aibă comportament de gentleman, iar până la eveniment tot ei sunt încurajaţi să facă şi donaţii pentru cauze nobile, legate se susţinerea proiectelor de prevenire a unor maladii specifice bărbaţilor.
În fine, pentru deţinătorii de maşini clasice, cărora deja le-a trecut prin cap ideea intrigantă de a se alătura la eveniment, le spunem că există deja un site unde aceştia se pot înregistra cu maşinile lor şi chiar îi îndemnăm s-o facă din timp, pentru o mai bună organizare a evenimentului.

Iar pentru toţi ceilalţi, pasionaţi de maşini clasice frumoase, le spunem să-şi bifeze data de 26 septembrie 2021 în calendar, pentru că va avea celor ceva frumos de tot, iar noi vom mai reveni cu noi informaţii până atunci! Şi pentru a înţelege mai bine atmosfera a ceea ce urmează cu maşinile, includem mai jos un video, filmat la evenimentul dedicat motocicletelor, care a avut loc la Chişinău în luna mai 2021.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter