Influencerul Hushpuppi, care-şi etala colecţia de maşini de lux, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru fraudă de zeci de milioane

3 August 2021, 13:03
Ilie Toma
Încă un caz răsunător al unui influencer ce-şi etala viaţa de lux, adevărata faţă a căruia a fost deconspirată de forţele de ordine, a ajuns la finalitatea unei condamnări. Dacă te uiţi uneori la un influencer, care-şi etalează un lux opulent, dar nu pare să fi fondat vreo companie mare, nu pare să fi făcut vreo invenţie revoluţionară şi nici măcar nu pare să fi moştenit banii săi — cel mai probabil dedesubtul acestui lux opulent a unul şubred de tot şi adeseori mai puţin legal.
Aşa s-a întâmplat şi în cazul influencer-ului Hushpuppi, pe numele său real Ramon Abbas, originar din Nigeria. Ştim, te-ai gândit deja la arhi-cunoscutele fraude prin e-mail cu o moştenire care ţi-a picat din cer de la cineva din Nigeria, şi te-ai şi gândit că omul ăsta beneficia de pe urma lor. Adevărul e că nu eşti foarte departe de realitate. FBI l-a prins cu fraude de zeci de milioane de dolari şi l-a arestat în luna iunie a anului trecut în Dubai, iar de atunci şi până acum a urmat o muncă enormă a celor de la FBI de a-i demonstra vinovăţia influencer-ului în instanţă şi de a ajunge la condamnarea acestuia.
De curând au fost făcute publice actele finale ale judecării şi condamnării, din care au ieşit la iveală detalii interesante. Astfel, într-un final influencer-ul a pledat vinovat în faţa instanţei, copleşit de multitudinea de probe a acelor de la FBI. Acesta a recunoscut că a furat şi spălat o sumă de 24 de milioane de dolari doar din scheme de escrocherie prin e-mail-uri, în care victime erau atât persoane private, cât şi companii. Acesta a mai recunoscut, de asemenea, că l-a fraudat pe un businessman din Qatar de 1 milion de dolari, însuşindu-şi această sumă, în loc să o doneze la un spital de copii, aşa cum promisese.
Dar escrocheriile de 25 de milioane sunt doar cele recunoscute de Hushpuppi. Adevărata amploare a escrocheriilor era mult mai mare, or, în momentul arestării din luna iunie a anului trecut, poliţia din Dubai în colaborare cu FBI a găsit la el acasă 41 de milioane de dolari în bani cash! Alte 13 maşini de lux erau parcate în garajul său — printre care modele Rolls-Royce, Bentley, Mercedes-Maybach, Bugatti, şi Ferrari — totalizând o valoare de peste 6.8 milioane de dolari, care au fost confiscate de poliţie.
Poliţia a găsit atunci o cantitate imensă de fişiere în calculatoarele de la domiciliul lui Hushpuppi, privind frauda sa, în care acesta era ajutat de un alt prieten. Peste 100 mii fişiere relevante anchetei au fost descoperite atunci, iar FBI, după ce le-a procesat, a anunţat că numărul total al victimelor la nivel global ar fi de circa 2 milioane de oameni şi companii. FBI nu le-a putut demonstra pe toate, evident, că ar fi trebui o armată de oameni şi o viaţă întreagă, dar aceştia s-au focusat la cele mai importante şi majore ca prejudiciu, probatoriul fiind suficient pentru condamnarea influencer-ului la 20 de ani în închisoare în SUA.
Influencer-ul Hushpuppi are 2.5 milioane de urmăritori pe pagina sa de Instagram, unde-şi etaja călătoriile cu avioane private, maşinile ultra-luxoase, ceasurile exorbitante, ghetele deocheate şi colorate, dar de brand — într-un cuvânt toate clişeile clasice ale exhibiţionistului tipic ce vrea să pară un om de succes rapid.
Şi ca să pară că succesul i se datorează unei minţi luminate, acesta se poza din când în când şi cu câte o revistă Forbes în mână, iar când era întrebat de unde are atâţia bani, de obicei spunea că a făcut investiţii de un succes extraordinar la bursă şi în imobiliare în zone cheie ale lumii. Frumoasă poveste de faţadă, fireşte, doar că era goală pe dinăuntru.
Acum, odată cu condamnarea, cel mai probabil toate maşinile de lux vor fi scoase la licitaţie de forţele de ordine din SUA.
1
10,847
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!