Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

MWM Spartan: electromobil cu tobă de evacuare creat pe baza UAZ-ului sovietic, mai scump decât un Leaf

3 August 2021 - 10:26
Denis Godorozea
Cehii de la MW Motors continuă experimentele cu modelul rusesc UAZ Hunter. Mai devreme compania din Stenovice a prezentat un model similar, tot baza pe offroader-ul arhaic rusesc, lansat încă în anii Uniunii Sovietice, iar acum au pregătit actualizări, inclusiv stilistice. Preţul rămâne a fi în continuare usturător, însă, apropiat de preţul unei Tesla Model 3 în Europa.
UAZ-ul electric a fost redenumit de cehi în MWM Spartan, astfel chiar şi denumirea sugerează un nivel de echipare şi confort derizoriu la bord. Ei bine, offroader-ul este adresat clienţilor care au nevoie de un mijloc de transport trainic şi fiabil, capabil să ajungă departe de drumurile asfaltate, dar să rămână împăcat cu legea europeană. Acum MWM Spartan este gata de producţia de serie, la peste un an de la prima prezentare.
Transformarea UAZ-ului are loc pe o cale simplificată, cei de la MW Motors eliminând din ecuaţie doar motorul termic, înlocuit de unul electric cu 163 CP şi 600 Nm la activ. Acesta este interconectat, însă, cu transmisia obişnuită a lui Hunter, iar în imagini putem surprinde chiar şi toba de evacuare rămasă la locul ei. Fireşte, acum toba nu mai este funcţională.
Standard MWM Spartan este echipat cu o baterie generoasă de 62.16 kWh, însă aceasta garantează o autonomie maximă de doar 150 km, atunci când maşina circulă pe teren accidentat. Autonomia maximă în regim de exploatare urban sau mixt nu au fost specificate. Cei ce simt nevoia de distanţe mai lungi vor putea opta opţional pentru o baterie de 90 kWh, ce promite autonomii de peste 200 km. Este prevăzută şi încărcarea cu curent continuu, ce va asigura o cotă de 80% din rezervele de energie în aproximativ o oră.
Cu cele menţionate mai sus, exorbitant rămâne a fi preţul. Deci, pentru un UAZ Hunter cu motor electric şi un design uşor modificat în partea frontală cehii vor cere 39,900 euro. Da, cu tot cu transmisia obişnuită de UAZ care probabil nici nu prea va face faţă cuplului maxim triplu în raport cu motorul pe benzină. Alte opţionale vor impune costuri adiţionale, iar pe listă se regăseşte şi plafonul metalic, or în versiunile de bază MWM Spartan va avea acoperiş textil.
Şi mai curioasă este prezenţa unei oferte mai accesibile în portofoliul MW Motors, şi anume Spartan cu motor pe benzină, identic cu cel utilizat de UAZ Hunter comercializat în Rusia, care indică un preţ minim de 19,900 euro. Tot exorbitant, fireşte, dar pare exagerat surplusul de 20,000 euro pentru înlocuirea motorului termic cu cel electric, nu?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter