Mai multe modele UAZ vor putea fi dirijate de la distanţă cu o aplicaţie de smartphone

24 August 2021, 16:13
Redacţia PiataAuto.md
Modelele UAZ Patriot şi Pick-up au o istorie lungă de producţie în gama UAZ, ocupând nişa de SUV-uri mai civilizate şi mai confortabile, pe lângă renumitul şi clasicul UAZ Hunter. Şi, în timp ce UAZ are cu siguranţă un milion de motive pentru a fi respectat, mai ales pentru modelele ale legendare, capabile în offroad, cele mai civile sunt adeseori criticate pentru un substrat tehnic arhaic, pentru calitate pe asamblare proastă sau pentru siguranţă aproape nulă la bord.
Şi totuşi, din când în când, producătorul rus mai impresionează cu nişte adiţii tehnologice neaşteptate pe aceste modele cu substrat tehnic arhaic. Spre exemplu, abia anul trecut a fost introdusă o cutie de viteze automată pe UAZ Patriot, iar asta a sporit imediat cererea pentru acest SUV pe piaţa rusească, mai ales că modelul are şi un preţ decent. S-au mai făcut modificări de îmbunătăţire a calităţii şi la habitaclu, s-a mai cizelat şi motorul, unele modificări au ajuns şi la modelul Pick-up, construit pe aceeaşi platformă.

Acum, însă, vine un anunţ şi mai surprinzător. Aceste modele aparent arhaice vor avea o funcţionalitate hi-tech la care nu ne-am fi aşteptat nimeni. E vorba de o aplicaţie de smartphone, pe care o instalezi pe telefonul tău şi cu care poţi gestiona UAZ-ul de la distanţă.
Astfel, aplicaţia va arăta cât combustibil mai e în rezervor şi chiar ce tensiune curentă livrează bateria maşinii — o utilitate ce poate fi foarte utilă în nopţile geroase siberiene! Maşina va putea fi localizată pe hartă, inclusiv în spaţiile mici ale unei parcări, din aplicaţie se vor putea vedea datele ultimelor călătorii, iar pe deasupra, motorul UAZ-ului va putea fi pornit de la distanţă! Respectiv, cu ajutorul acestei aplicaţii, dacă ai setat corect încălzirea în maşină, poţi porni motorul cu ceva timp înainte să ieşi în gerul de afară şi, atunci când ieşi, ai şi motorul încălzit, şi habitaclul pregătit pentru confortul termic la bord. Şi dacă te-ai gândit ce faci cu cutia manuală la pornirea motorului, află că noua aplicaţie e disponibilă deocamdată doar pe UAZ-urile cu cutie automată şi doar pe cele fabricate începând cu 1 decembrie 2020.
Totuşi, hi-tech-ul pentru UAZ-uri nu va fi gratuit. Activarea lui va costa 12,990 ruble, adică vreo 150 euro, după care se va plăti şi un abonament anual de circa 40 euro.
0
1,194
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!