Mazda MX-5 cu modificări tehnice minime a parcurs un traseu de offroad, dedicat Jeep-urilor

2 August 2021, 11:38
Denis Godorozea
Roadster-ul stilat Mazda MX-5 este o adevărată maşină de vis pentru o bună parte din pasionaţii auto, dar puţini dintre fanii modelului şi-ar putea imagina compacta pe un traseu anevoios cu noroi şi provocări de tot soiul, destinat în mod normal offroader-elor. Ei bine, un proprietar al roadster-ului de generaţie actuală a decis să demonstreze abilităţile maşinii sale pe traseul Imogene Pass, cu modificări minime.
Americanul Joel Gat a pornit cu propria Mazda MX-5 pe traseul Jeep din statul Colorado, după care a relatat pe reţelele de socializare despre întreaga aventură. Curios este că nici Gat nu a intuit cât de capabilă este, de fapt, Mazda MX-5 pe teren accidentat şi noroi, chiar şi în ciuda acelor modificări minime pe care le-a aplicat. Asta pentru că Gat nici nu planifica să parcurgă întreg traseul, ci doar atât cât va putea înainta maşina. Mazda, însă, a ajuns la finalul traseului, iar astfel Joel a promis că nu se va limita doar la acest traseu cu propriul roadster.
De menţionat, că Joel Gat este un pilot experimentat în offroad, însă anterior se aventura prin noroi doar cu maşini special adaptate, de talia SUV-urilor. Deci e şi experienţa sa la mijloc, indubitabil, însă Mazda MX-5 cu care Gat a pornit prin offroad este aproape identică cu orice alt roadster similar, pe care le putem vedea pe drumurile publice.
Motorul, transmisia sau suspensiile nu au fost supuse modificărilor, ci doar jantele au fost înlocuite cu unele noi şi încălţate în anvelope de offroad de 27 inch. Noile anvelope au rezultat la o creştere simbolică a gărzii la sol. Pentru a nu rămâne blocat în noroi Gat a dispus eliminarea elementelor inferioare de caroserie, precum pragurile laterale, însă cam aici şi se limitează toate modificările operate de aventurier până a porni la drum.
0
1,485
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!