Pieton care traversa neregulamentar, accidentat grav aseară de o Skoda pe strada Grenoble din Chişinău

10 August 2021, 08:04
Redacţia PiataAuto.md
Un accident grav, după un scenariu trist şi arhicunoscut, s-a produs aseară pe strada Grenoble din Chişinău. Un pieton — o doamnă de aproximativ 60 de ani — traversa strada într-un loc neregulamentar, pe timp de noapte, când a fost lovită cu putere de o Skoda Octavia, condusă de un tânăr de 19 ani, iar în urma impactului femeia a decedat imediat.
Din păcate, pe cât de banal pare scenariul acestui accident, pe atât de gravă este tragedia de fiecare dată şi, din păcate, asemenea accidente continuă să se producă. Şi de fiecare dată părerile despre vină sunt împărţite. Pe de o parte, vina primară pare să aparţină pietonului, care, traversând noaptea neregulamentar, nu este vizibil decât prea târziu. Pe de altă parte, întotdeauna se prezumă că şoferul a condus cu viteză prea mare dacă nu a putut opri, sau şi mai rău, era distras cu ochii în altă parte şi mult prea puţin atent la situaţia de drum de dinaintea lui. Şi nu e neapărat ca aceste prezumţii să fie adevărate, chiar dacă în cazul maşinilor mai moderne capota pare foarte mototolită, sugerând cumva viteza mai mare. De fapt, acele capote sunt prevăzute să fie mai moi, ca să amortizeze la maxim impactul în asemenea cazul.
Asta n-a fost suficient, însă, în cazul doamnei de 60 de ani din accidentul de ieri. Nu sunt cunoscute foarte multe detalii din scenariul accidentului, poliţia le cercetează acum în cadrul unei anchete penale. Dar e cert că toţi ar trebui să tragem nişte concluzii — cei care suntem la volan să privim poate mai departe înainte, mai defensiv şi în zonele cu vizibilitate redusă să reducem şi viteza, iar cei care suntem pietoni să înţelegem riscul enorm de traversare a străzii într-un asemenea loc. Din păcate, într-un asemenea caz, chiar dacă se constată nevinovăţia şoferului, oricum o viaţă de om e pierdută, iar cel care a fost la volan va trebui să trăiască toată viaţa cu amintirea unei asemenea experienţe amare.
0
3,610
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!