Poliţia din Moldova s-a apucat serios de pedepsirea pietonilor care traversează neregulamentar: 700 amenzi date în 7 zile

4 August 2021, 08:51
Redacţia PiataAuto.md
E absolut primordial ca şoferii să cedeze trecerea pietonilor, întotdeauna, la toate trecerile de pietoni — asta e o axiomă pe care o ştim cu toţii. Dar e la fel de important ca şi pietonii să respecte regulile de traversare a drumurilor, trecând doar prin locurile permise. Din păcate, în Moldova vedem adeseori pietoni care neglijează aceste reguli şi care traversează pe scurtături, uneori la doar câţiva metri de trecerea regulamentară, din lenea de a mai merge încă 10 secunde până la acea trecere.
În ultimul timp s-au produs mai multe accidente grave cu pietoni, mai ales în Chişinău, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti, atestându-se o creştere a intensităţii lor. Din acest motiv, acum o săptămână poliţia anunţase startul unei operaţiuni de monitorizare a pietonilor şi eventuala pedepsire a lor. Asemenea operaţiuni au mai existat şi în trecut, însă de această dată poliţia pare să se fi apucat mult mai serios de pedepsirea pietonilor care traversează neregulamentar.
După 7 zile de operaţiune, poliţia din Moldova a anunţat că a amendat 700 de pietoni care traversau neregulamentar, adică circa 100 pietoni pe zi! N-au scăpat de pedepse nici şoferii care nu acordau prioritate pietonilor, fiind împărţite şi circa 350 amenzi pentru aceştia.
Operaţiunea continuă, aşa că pietonii ar trebuie să fie şi mai atenţi, ştiind că se pot pomeni cu poliţistul în faţă, care să le dea o amendă. Şi apoi, traversările regulamentare ar trebui să se facă nu doar de frica poliţistului, ci de dragul propriei siguranţe.
1
3,719
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!