Poliţia germană i-a luat actele unui şofer de camion din România din cauza alcoolemiei, chiar dacă acesta era parcat

8 August 2021, 08:48
Redacţia PiataAuto.md
Un caz interesant a fost raportat cu câteva zile în urmă de poliţia din Germania, care ar putea fi foarte util pentru toţi şoferii de camioane, din Moldova, România, sau oricare altă ţară din regiune.
Poliţia făcuse un raid cu verificări într-o parcare de camioane de pe autostrada A61, verificând mai mult starea tehnică a camioanelor şi încărcăturilor — proceduri destul de obişnuite pentru Germania. La un moment dat, au dat peste un şofer român, care avea camionul parcat şi era în afara orelor sale de condus. Poliţiştii au observat că acesta consuma o bere, aşa că au venit la el să-l întrebe despre ceea ce consumă.
Şoferul le-a răspuns afirmativ, dar le-a spus că e staţionat, nu conduce, prin urmare nu încalcă nimic. Poliţiştii i-au confirmat că acesta nu riscă vreo amendă, dar l-au pus să facă un test de alcoolemie în aerul expirat. Avea 1.13 mg/l în aerul expirat, o cifră pe care poliţiştii germani au considerat-o îngrijorătoare din perspectiva că până dimineaţa, când şoferul ar fi urmat să pornească din nou la drum, ea ar fi putut să nu ajungă la zero.
Aşa că poliţia din Germania i-a spus din nou că nu-l amendează, dar îi ridică actele acestuia şi-i lasă un număr de telefon. Dimineaţă, când şoferul va intenţiona să pornească la drum, echipajul de poliţie urma să vină din nou în aceeaşi parcare, pentru a-i mai face un test de alcoolemie şoferului, şi doar după ce se vor asigura că aceasta va fi fiind egală cu 0.00 mg/l, i se vor înapoia şi actele.
Nici o amendă n-a fost implicată în toată povestea şi nici o altă sancţiune directă. Dar toată epopeea cu reţinerea actelor e cu siguranţă o mare bătaie de cap pentru orice şofer de camion, pe care ar putea-o evita prin cunoaşterea despre asemenea practici şi evitarea consumului de alcool chiar şi atunci când camionul e parcat.
1
55,928
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!