Poliţia n-a uitat de autorul marcajelor de pe Alecsandri şi spune că totuşi îl va pedepsi, dar încă n-a făcut-o

4 August 2021, 17:11
Redacţia PiataAuto.md
Situaţia marcajelor făcute de un cetăţean pe strada Vasile Alecsandri din Chişinău ajunge la o evoluţie oarecum penibilă. Săptămâna trecută, poliţia a anunţat că-l caută pe autor pentru a-l pedepsi, pentru că acesta ar fi încălcat legea prin aplicarea pe asfalt săgeţilor cu direcţia obligatorie de deplasare. În aceeaşi zi, noi am reuşit să vorbim cu autorul căutat, care s-a prezentat public cu numele complet, Dmitrii Cernioglo, şi care a declarat public că e gata să discute cu poliţia şi, dacă forţele de ordine vor decide, e gata să-şi asume şi amenda, povestindu-ne şi cum a desenat acele marcaje cu un tub de vopsea de 79 de lei, cumpărat într-un magazin din Chişinău, motivat de dorinţa de a reduce încălcările frecvente din această intersecţie. Aşadar, poliţia îl căuta o săptămână în urmă, iar autorul a ieşit public să recunoască şi să-şi asume fapta, pe care cei mai mulţi dintre oameni au apreciat-o ca un gest admirabil, de motivare a autorităţilor.
Acum, la o săptămână distanţă, l-am întrebat pe Dmitrii Cernioglo dacă a fost „găsit” între timp de poliţie şi dacă i s-a aplicat sau nu amendă pentru fapta sa. Paradoxal, dar poliţia aşa şi nu l-a mai contactat, şi nu l-a căutat în vreun fel. Mai mult ca atât, el a mers ieri să-şi solicite un cazier contravenţional, gândindu-se că poate aşa i se va spune că are de primit vreun proces verbal pe o eventuală contravenţie, însă a aflat că nu are nici o încălcare.
Pe de altă parte, am solicitat azi o actualizare şi poliţiei, pentru a afla dacă poliţiştii încă îl mai caută pe Dmitrii Cernioglo, sau dacă s-au răzgândit cumva şi au închis ancheta din oficiu. Dar, în mod paradoxal, ni s-a comunicat că poliţia nu a uitat de autorul marcajelor şi spune că totuşi îl va pedepsi! Autorul urmează a fi invitat la sectorul de poliţiei, audiat şi ulterior sancţionat — ne-a comunicat poliţia din Chişinău.
Deci, situaţia oarecum absurdă şi fără o ieşire onorabilă evidentă din partea poliţiei încă mai continuă. Probabil era mai simplu să se renunţe la acest dosar contravenţional. Sau, până la urmă, i se putea înmâna amenda şi acesta putea fi invitat să-i consulte pe cei de la poliţie în multe asemenea probleme din oraş. Dar poliţia pur şi simplu nu a uitat de el, intenţionează în continuare să-l pedepsească, doar că încă n-a făcut-o, timp de o săptămână.
Apropo, Dmitrii Cernioglo a mers ieri noapte din nou la intersecţia străzilor Vasile Alecsandri şi 31 August 1989 din Chişinău. În mod surprinzător, în ciuda ploilor abundente din ultima perioadă, marcajele sale, desenate cu un tub de 79 de lei de la magazin, rezistă mai bine decât multe alte marcaje aplicate cu costuri de milioane de serviciile specializate, după cum poţi vedea din imaginea de mai sus!
0
3,356
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!