Preţuri de neînţeles la unele staţii peco din Chişinău: benzina 99, mai ieftină ca benzina 95, motorinele la preţ identic

12 August 2021, 08:51
Redacţia PiataAuto.md
O situaţie bizară a fost surprinsă în aceste zile la unele staţii peco din Chişinău, ea fiind răspândită la mai multe din aceeaşi reţea. Paradoxal, dar benzina cu cifră octanică mai mare, 99, e vândută la preţ mai mic decât cea cu cifră octanică 95, deşi anterior benzina 99 putea costa şi cu peste 1 leu mai scump decât 95. În acelaşi timp, două tipuri de motorine, standard şi aditivată cu agenţi de curăţare, au preţ identic, deşi anterior cea extra era de obicei cu 40-50 bani per litru mai scumpă.
Explicaţia vine de la recentele metodologii ale ANRE, prin care fiecare partidă de carburant trebuia vândută în corelare cu preţul de achiziţie a exact acelei partide. Prin urmare, în situaţia de azi de la staţiile peco vizate, benzina 99 e dintr-o partidă care a fost importată la preţ mai mic, iar cea 95 — dintr-o partidă importată la preţ mai mare. Situaţia e similară şi la cele două tipuri de motorine.
0
3,346
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!