Primarul de Chişinău anunţă o nouă săptămână cu lucrări pe viaductul Centru-Botanica şi ambuteiaje

23 August 2021, 08:44
Redacţia PiataAuto.md
Săptămâna trecută, viaductul dintre sectoarele Centru şi Botanica ale Chişinăului a fost în plin proces de reparare a părţii carosabile, asfaltul vechi fiind tăiat, în locul lui fiind pus un strat nou de uzură. Toate aceste lucrări s-au desfăşurat inclusiv în timpul zilei, inclusiv la ore de vârf, aşa că circulaţia pe viaduct a fost extraordinar de dificilă. Iar situaţia va continua la fel de intens pe parcursul acestei, săptămâni, anunţă primarul de Chişinău, Ion Ceban, făcând şi nişte precizări.
Astfel, în această săptămână lucrările vor continua mai ales pe direcţia spre Botanica, în ultima secţiune a podului, aproape de intersecţia cu strada Hristo Botev. Dar, toate aceste lucrări se vor face doar de luni până miercuri, urmând ca joi, 26 august, ele să fie puse pe pauză, din cauza mai multor delegaţii oficiale, care vor veni în Republica Moldova pentru marcarea Zilei Independenţei, la 27 august.
După acest anunţ al primarului, s-au profilat mai multe critici pe pagina sa de Facebook. Unul din subiecte menţiona că reparaţia curentă ar fi făcută doar de dragul delegaţiilor oficiale, în traseul lor dinspre aeroport, iar altul, mult mai consistent şi enunţat de un număr mai mare de oameni, viza reparaţia capitală a acestor celor 3 poduri, ce formează această arteră a capitalei, care, odată ce se fac lucrări doar la partea carosabilă superioară, înseamnă că ar fi fost ignorată din nou. De mai mulţi ani experţii în construcţie bat alarma că aceste poduri, în special cel mai lung dintre ele, au nevoie de urgenţă de consolidare şi reparaţii capitale la structură, din cauza eroziunilor masive, produse la baza pilonilor.
0
2,606
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!