Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Rânduri cu până la 4 ani de aşteptare pentru noua Toyota Land Cruiser

3 August 2021 - 15:35
Denis Godorozea
Noua generaţie Toyota Land Cruiser a înregistrat o creştere peste aşteptări chiar la ea acasă, în Japonia, acolo unde oraşele mari sunt dominate de compactele numite key-car-uri. Pentru anumite versiuni şi motorizări cumpărătorii noului Land Cruiser vor avea de aşteptat până la patru ani până maşina va fi livrată. Deci, ar fi cazul să fie mărită producţia şi diversificată gama de motorizări?
Presa japoneză informează despre cozile imense apărute în Țara Soarelui Răsare pentru noua generaţie a offroader-ului Land Cruiser. Acolo noul model, precum şi în majoritatea ţărilor unde este disponibil, Land Cruiser poate fi comandat cu unităţi clasice pe benzină şi motorină, V6, ambele cuplate standard la cutie automată cu 10 rapoarte şi transmisie integrală permanentă. Sursele nu specifică, însă, care motorizare este mai populară, dar susţin că cozile s-au format chiar din momentul deschiderii comenzilor preliminare, inclusiv comenzilor pentru care clienţii au achitat cea mai mare parte a preţului, sau chiar preţul integral. Din momentul lansării şi până la începutul lunii august Land Cruiser a acumulat doar în Japonia comenzi totale de peste 20 mii unităţi.
Amintim anterior Toyota a interzis revânzarea noilor unităţi Land Cruiser proaspăt livrate clienţilor pentru a preveni micii afacerişti, doritori de a profita de cererea imensă pentru offroader-ul japonez. Asta pentru ca, zic japonezii, Land Cruiser să poată fi achiziţionat de cei care şi-l doresc. Un asemenea succes determină japonezii, pe de altă parte, să diversifice şi mai mult oferta în segment, prin lansarea noilor versiuni, inclusiv sport (precum Land Cruiser GR Sport), iar în următorii ani va fi completată şi gama motorizărilor.
Toyota poate menţine în următorii ani motoarele diesel în ciuda limitărilor impuse de noile norme de poluare, or aceste propulsoare şi-ar putea găsi locul în sisteme hibride, aşa cum nu au mai fost în gama japonezilor până acum. Conform informaţiilor neconfirmate oficial deocamdată, un sistem hibrid pe bază de motor diesel şi-ar putea face apariţia în gama motorizărilor Land Cruiser şi viitorului Land Cruiser Prado, dar şi pe alte maşini mari de offroad.
Informaţii în acest sens au fost distribuite de BestCarWeb cu referire la surse din interiorul companiei japoneze. Sistemul hibrid va fi unificat şi va putea fi combinat cu două motoare diesel, fie versiunea de 3.5 litri, instalată acum pe noua generaţie Land Cruiser 300, fie unitatea de 2.5 litri, care va apărea mai târziu şi va fi destinată în special viitoarei generaţii Land Cruiser Prado. Acest offroader cu cadru dur va apărea, însă, mai aproape de mijlocul acestui deceniu.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter